Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει

Είναι χαρακτηριστικά ορισμένα αποσπάσματα από ανακοινώσεις του Κόμματος και τοποθετήσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο, που προειδοποιούσαν το λαό για τη θύελλα που ερχόταν, ανεξάρτητα από το ποιος θα κέρδιζε την κυβερνητική καρέκλα.

13/9/2009: «Ο Γ. Παπανδρέου και με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου επιχειρεί, αλλά μάταια, να συγκαλύψει τον κύριο άξονα της πολιτικής του, που είναι η στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, δηλαδή η ίδια γραμμή πλεύσης με τη ΝΔ. Πρόκειται για προσπάθεια συνειδητής εξαπάτησης του λαού. Με πρόσχημα τις αντοχές της οικονομίας υπόσχεται μερικά ψίχουλα για τους εργαζόμενους, αλλά κρύβει ότι θα διατηρήσει και θα συμπληρώσει το αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο της ΝΔ. Στην ουσία επιχειρεί να καλύψει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση που θα εξαπολύσει μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση» (Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τύπου του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ).

12/9/2009: «Ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε για χιλιοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο να επιτεθεί στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, ότι βαδίζει στο γνώριμο δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας χέρι χέρι με τη ΝΔ. Επομένως είναι ψευδεπίγραφος ο ισχυρισμός του Γ. Παπανδρέου ότι οι δύο πολιτικές που συγκρούονται είναι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτό που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ είναι αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, νέα κρατική ενίσχυσή τους και ουσιαστική απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζομένων στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της "πράσινης ανάπτυξης". Την ίδια στιγμή επιφυλάσσει "αυξήσεις" - εμπαιγμό για τους μισθούς, εμφανίζοντας αυτή την κοροϊδία ως ποιοτική διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική της ΝΔ!» (Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ).

19/9/2009: «Την επόμενη μέρα των εκλογών, τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στις 100 περίφημες πρώτες μέρες, θα είναι έτοιμη να σκάσει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα. Και αυτή αφορά το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρόνοια, Υγεία, συνταξιοδότηση. (...) Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της πολιτικής που τον υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι να περικοπούν ή να εξασθενήσουν πλήρως οι κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι εισφορές των επιχειρηματιών που δίνουν για την ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση (...). Είναι δηλαδή το παράθυρο για να περάσει και απόλυτα και επίσημα η μείωση της εργοδοτικής και κρατικής χρηματοδότησης. Ενα ζήτημα είναι αυτό όπως επίσης και τα επιδόματα ανεργίας που θα εισπράξουν οι βιομήχανοι (...) Τους ενδιαφέρει όμως στρατηγικά, ανεξάρτητα από την κρίση η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης και της εργοδοτικής να μειωθεί» (Εισηγητική ομιλία στη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα για το Ασφαλιστικό).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ