Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Κόμμα εχθρικό και επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Απαίτηση απ' τον εισαγγελέα να κινηθεί νομικά κατά των αγωνιζόμενων αγροτών, απειλώντας τον ότι διαφορετικά θα κατηγορηθεί «για κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση παράβαση των καθηκόντων του». Εξομοίωση της μορφής του αγώνα τους με τις προβοκατόρικες μεθόδους της 17Ν. Προτροπές προς την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη ακόμα πιο σκληρών μέτρων και «στοχοποίηση» του λαού που «έμαθε στην κατανάλωση» και πρέπει να πάψει «να αγοράζει ολόκληρο καρπούζι, αλλά μία - δύο φέτες». Κραυγές κατά των μεταναστών εργατών που κάνουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να ανατριχιάζει, ακόμα και για το λόγο ότι μεταφέρουν πράγματα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κηρύγματα στο λαό να «κάτσει φρόνιμα» επειδή η χώρα «περνάει κρίση». Και σαν επιστέγασμα όλων, παραληρήματα κατά του κινήματος και του ΚΚΕ που στηρίζει τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.

****

Αυτά είναι ορισμένα μόνο απ' όσα συνθέτουν την πολιτική και το δημόσιο λόγο του ΛΑ.Ο.Σ. Για να κατανοηθεί πληρέστερα ο ρόλος του, στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι εξαιρετικά γενναιόδωρες προτάσεις του για το κεφάλαιο, που αφορούν σε κατάργηση κάθε είδους ελέγχου, στην ελάφρυνσή του από φόρους, σε προτάσεις που μειώνουν κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης και άρα αυξάνουν τα κέρδη του.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. επιβεβαιώνοντας το ρόλο του σαν χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος, έτοιμη να διεκπεραιώσει και την πιο βρώμικη αποστολή, δε χάνει ευκαιρία να βάζει πλάτη για το πέρασμα μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, όχι μόνο με το να την υπερασπίζεται σαν «μονόδρομο», αλλά και με το να επιτίθεται με δριμύτητα στο κίνημα και στην πολιτική του πρωτοπορία, το ΚΚΕ.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε τους αγρότες και τον αγώνα τους είναι αποκαλυπτικός: Συστήνοντας στην κυβέρνηση ανυποχώρητη στάση καθώς «συνεχείς υποχωρήσεις στο παρελθόν σε πρακτικές όπως τα μπλόκα ενδυναμώνουν την κλιμάκωση τέτοιων δυσμενών για τη χώρα πρωτοβουλιών». Συκοφαντώντας με τον πιο χυδαίο τρόπο τους αγρότες: «Τα μπλόκα πρέπει να λυθούν. Δεν μπορεί η χώρα να προχωράει κάτω από εκβιασμούς. Κάπως έτσι μεγάλωσε και η 17Ν. Μόνο όταν χυνόταν αίμα διαβάζαμε τις προκηρύξεις και έτσι η 17Ν σκότωνε για να διαβάζουμε προκηρύξεις. Ετσι και οι αγρότες, για ν' ακουσθούν κλείνουν τους δρόμους»!

Και επειδή το χτύπημα του κινήματος πάει «πακέτο» με το χτύπημα του ΚΚΕ ο πρόεδρός του, σε έξαλλη κατάσταση, δήλωνε ξανά ξανά: «Διαφωνώ με την κυρία Παπαρήγα που λέει ότι καλύτερα κλειστοί δρόμοι, παρά κλειστά σπίτια. Οι κλειστοί δρόμοι θα κλείσουν σπίτια άλλων». Επίσης, «δεν μπορούμε να αβαντάρουμε μέσα στη Βουλή το κλείσιμο των δρόμων»! 'Η «δεν μπορεί να 'ρχεται η Αριστερά σ' αυτή την κατάσταση που 'μαστε και ν' αβαντάρει την οποιαδήποτε βαβούρα, διαδήλωση, είναι καιρός να αβαντάρουνε δύο κόμματα στα πέντε τα μπλόκα των αγροτών;»! Για να φτάσει την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή να ισχυριστεί με τον πιο χυδαίο, επικίνδυνο και προβοκατόρικο τρόπο πως το ΚΚΕ «ποτέ δεν είχε μέτρο» και πως «πάντα κινούνταν στην αυτοδικία και στην αντάρα»!

Ο ΛΑ.Ο.Σ. όλο και συχνότερα δείχνει τα δόντια του στο λαό, στους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες. Υπηρετεί μια πολιτική βαθιά αντιλαϊκή και προσπαθεί να καμουφλαριστεί επιστρατεύοντας τον άκρατο λαϊκισμό, ενώ συγχρόνως επενδύει στον εθνικισμό και στο ρατσισμό, «δουλεύοντας» συστηματικά δηλητηριώδεις για τις λαϊκές συνειδήσεις απόψεις. Η ασύστολη ρητορεία του περί «έθνους», στόχο έχει να κρύψει ότι ο ίδιος τάσσεται αναφανδόν υπέρ του «έθνους» των κεφαλαιοκρατών. Αλλά και να καλλιεργήσει στο λαό την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές που διαπερνούν αντίπαλα ταξικά στρατόπεδα σε ανειρήνευτη μεταξύ τους πάλη. Να τον σπρώξει στη μοιρολατρία και την υποταγή απέναντι στους άρπαγες του πλούτου που παράγει.

Η «σούπα» όμως «κόβει» απ' τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ. Γι' αυτό και οι επιθέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. που εντείνονται, κλιμακώνονται, φτάνουν ως την προβοκάτσια. Μάταια βέβαια. Γιατί «έχουν γνώση οι φύλακες» και πείρα για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά μεθόδους που μετέρχονται αντιδραστικά πολιτικά μορφώματα όπως ο ΛΑ.Ο.Σ.


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ