Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γερές πλάτες για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Πρώτη φορά η αντιπολίτευση παρέχει τέτοια στήριξη στην κυβέρνηση, ομολόγησε ο Αντ. Σαμαράς

«Πλάτες» στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έβαλε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε εκείνα τα μέτρα που θα μας βγάλουν από την κρίση. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε». Ηταν ξεκάθαρος στη συναίνεση που προσφέρει αναφέροντας ότι «αν πάρετε μέτρα επώδυνα, αλλά σωστά, εμείς και πάλι θα σας στηρίξουμε, αλλά τουλάχιστον πάρτε τα αν το απαιτεί το συμφέρον της χώρας».

Ο Αντ. Σαμαράς μάλιστα ζήτησε ακόμα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα, αφού είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2010 είναι ανεπαρκής και ως προς τα έσοδα και ως προς τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Καυχήθηκε προκλητικά ότι πρώτη φορά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφέρει τέτοια στήριξη στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι το κόμμα του ήταν αυτό που πρότεινε την αύξηση των φόρων στο αλκοόλ και τον καπνό. Κάλεσε δε τον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα στη λήψη αυτών των μέτρων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καθυστερεί πολύ και χάνει χρόνο.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά φάνηκε ότι «δεν έχει σχέδιο και δεν έχει την ετοιμότητα να λάβει αποτελεσματικά μέτρα και βρίσκεται σε σύγχυση. Χωρίς να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, για το οποίο δε φταίει η ίδια η κρίση αλλά η αδυναμία της κυβέρνησης να τη διαχειριστεί. Ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μετανάστες και δήλωσε τη συμφωνία του με τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, γιατί, όπως είπε, «εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Κάνοντας ακόμα πιο φανερή τη στήριξή του στην κυβέρνηση τάχθηκε κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων λέγοντας ότι «δεν ενθαρρύνω τους αγρότες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασα από την πρώτη στιγμή τη διαφωνία μας για τα μπλόκα. Δεν σας ζητάω εκ τους ασφαλούς, να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών, σας ζητάω να μπούμε σε άμιλλα υπευθυνότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ