Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αποπροσανατολισμός από τα ... αποδυτήρια

Ολιγοήμερη αναβολή για διαδικαστικά θέματα πήρε χτες η σύσταση της επιτροπής για το Βατοπέδι

Σε ολιγοήμερη αναβολή, με πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε χτες η Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, χωρίς να εκλέξει το προεδρείο της, ύστερα από μια ανέξοδη δικομματική διαμάχη, για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Αιτία, η ένσταση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΝΔ σχετικά με τη συμμετοχή στην Επιτροπή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δ. Παπουτσή και Α. Λαφαζάνη. Κατά τη ΝΔ, οι δύο βουλευτές δεν μπορούν να είναι μέλη της Επιτροπής γιατί είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή (τότε δεν είχαν το βουλευτικό αξίωμα) και σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας «αποκλείεται στην ίδια ποινική υπόθεση να ασκήσουν έργα δικαστή, εισαγγελέα ή γραμματέα όσοι εξετάστηκαν ως μάρτυρες στην ίδια υπόθεση». Τελικά, με πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε η ολιγοήμερη αναβολή προκειμένου να αποφανθεί σχετικά το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της επιτροπής Α. Σκυλλάκος - ψηφίζοντας «λευκό» στην σχετική πρόταση - τόνισε ότι το θέμα είναι κατεξοχήν πολιτικό και υπογράμμισε ότι το εάν είναι ή όχι αμερόληπτοι οι βουλευτές το έχει ζήσει η Βουλή και στις προηγούμενες Εξεταστικές. Τα δύο κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), είπε, δεν είναι καθόλου αμερόληπτα αφού αυτό που κάνουν είναι να ρίχνει το ένα τις ευθύνες στο άλλο και στο τέλος οι βουλευτές τους να συντάσσονται με τη γραμμή που έχει χαράξει η Κοινοβουλευτική τους Ομάδα.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο «Ζίμενς» η οποία θα εκλέξει προεδρείο και κάνει μια πρώτη συζήτηση για διαδικαστικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ