Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
Φοβούνται και προβοκάρουν

Πλάτες στην κυβερνητική επιχείρηση να συκοφαντήσει και να καταπνίξει τον αγώνα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς έβαλε και χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Από τη μια ζητώντας πυγμή ενάντια στα μπλόκα και από την άλλη επιτιθέμενος αισχρά στο ΚΚΕ, παίζοντας τον γνωστό προβοκατόρικο ρόλο του. Στην πρωτολογία του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε την εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και υιοθετώντας την πιο ακραία γραμμή υπονόμευσης των λαϊκών κινητοποιήσεων, απαίτησε να «σπάσουν» τα μπλόκα και να εφαρμοστεί, επιτέλους, ο νόμος. Ποιος νόμος; Του κέρδους του καπιταλιστή, της λιτότητας για τους εργαζόμενους, του τσακίσματος της Ασφάλισης, της βαριάς αντιλαϊκής φορολογίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Ο νόμος που θέλει τον εργάτη, τον αγρότη και τον αυτοαπασχολούμενο έρμαιο στις ορέξεις και τις αξιώσεις του κεφαλαίου.

Μετά τα παραπάνω, δίκαια η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε στη δευτερολογία της ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κόμμα «του κνούτου», που ζητάει από το πρωί μέχρι το βράδυ το χτύπημα των αγροτών. Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το αντιλαϊκό του αμόκ, ο Γ. Καρατζαφέρης, όταν πήρε το λόγο για να δευτερολογήσει, ξεκίνησε με επίθεση στο ΚΚΕ, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι το Κόμμα «ποτέ δεν είχε μέτρο» και πως «πάντα κινούνταν στην αυτοδικία και στην αντάρα»! Σε μια αποστροφή του λόγου μάλιστα, μέσα στο προβοκατόρικο παραλήρημά του, ισχυρίστηκε ότι και ο ίδιος είναι με τους αγρότες επειδή - όπως είπε - «όλοι μας αγρότες ήμασταν».

Αφήνουμε κατά μέρος τις λαϊκίστικες εξυπνάδες ότι «όλοι στη φτωχολογιά ανήκουμε και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε». Είναι τουλάχιστον αστείο να επικαλείται την ταπεινή του καταγωγή ένας πολιτικός αρχηγός που διατείνεται κατ' επανάληψη ότι τη μεγάλη περιουσία του, με τα δεκάδες ακίνητα και χωράφια (νάτος και ο αγρότης), την έκανε δουλεύοντας ως γαλατάς! Νάτη και η υποκρισία του αστικού πολιτικού συστήματος που προσπαθεί να υπερασπιστεί την αυτοκάθαρσή του μέσα από επετειακές συνεδριάσεις της βουλής με θέμα τη διαφάνεια με άσπιλους και αμόλυντους γαλατάδες σαν τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

Αλλού όμως είναι η ουσία με τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. Σαν κόμμα της πλουτοκρατίας έχει αναλάβει σαφή ρόλο ενάντια στο λαό και τους αγώνες του. Και ξέρει καλά πως για να χτυπήσει το κίνημα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βάλει πλάτη για να χτυπηθεί ο πιο σταθερός πολιτικός σύμμαχος των εργαζομένων και του λαού, το ΚΚΕ. Γι' αυτό και κάθε επίθεση στους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος συνοδεύεται με την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ. Είναι ενιαία επεξεργασμένη η τακτική τους. Και φρούδα η ελπίδα τους να βάλουν φρένο στο κίνημα και στην πολιτική πρωτοπορία του.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ