Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Σιγοντάρουν το κλίμα συναίνεσης

Στο κλίμα συναίνεσης και «θυσιών» που καλλιεργεί η κυρίαρχη προπαγάνδα, στο όνομα της εξόδου από την κρίση, κινούνται οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα στις γιορτές. Σε δημοσκόπηση της «Κάπα Ρισέρτς» για το «Βήμα», η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57,5%) εμφανίζεται να φοβάται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, το 39,8% «ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη» και το 20,6% «έξαρση της εγχώριας τρομοκρατίας». Το 66,4% φοβάται μήπως βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας, ενώ το 42% πιστεύει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν μέσα στο 2010.

Στην ερώτηση «εσείς προσωπικά θα δεχόσαστε να κάνετε θυσίες με περισσότερη δουλειά, χαμηλές αποδοχές ή περισσότερους φόρους για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση ή πιστεύετε ότι είναι άλλοι εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν για την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», το 65,4% απαντά ότι είναι «άλλοι εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν» και το 32,1% απαντά ότι «θα δεχόμουν». Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (77,1%) θεωρεί ότι την ευθύνη για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας την φέρουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες και στις τράπεζες (23,7%) και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (17,4%).

Αλλη δημοσκόπηση της «Public Issue» για λογαριασμό της «Καθημερινής» δείχνει ότι από τους λεγόμενους «αντιπροσωπευτικούς θεσμούς» εκείνος που τυγχάνει περισσότερο της εμπιστοσύνης των ερωτηθέντων είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ από τους θεσμούς της εκτελεστικής εξουσίας, η ΕΜΥ και η Πυροσβεστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ