Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «πράσινη» κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Θέλετε να μάθετε τι σημαίνουν όλα αυτά τα εύηχα περί «εταιρικής ευθύνης», με τα οποία μας έχουν «ζαλίσει» η ΕΕ, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κάποιοι «πράσινοι» οικολογούντες ή «μη κυβερνητικές οργανώσεις» - «εραστές» της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης»; Τίποτε άλλο παρά η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» στην οποία μπαίνουν και εξαγοράζουν «οικολογικά ένσημα» οι επιχειρήσεις που κατά τα άλλα ληστεύουν και καταστρέφουν το περιβάλλον.

Τρανταχτό παράδειγμα η εταιρεία ΤΕΜΕΣ («Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας»). Η εταιρεία που κατάφερε - με τη συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ - να χωροθετηθούν τρεις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), άνω των 1.300 στρεμμάτων η κάθε μια, στη Δυτική ακτή της Μεσσηνίας. Εκεί αναπτύσσονται τρία τουριστικά χωριά πολυτελείας, αποτελούμενα από ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες, εμπορικά και συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ κ.ά., ακόμη και δίπλα ή και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές «ΝΑΤΟΥΡΑ», αποκλείοντας βέβαια μεγάλα τμήματα του κοινόχρηστου αιγιαλού και της παραλίας από τον εργαζόμενο λαό!

Για να «χρυσώσει το χάπι» η εταιρεία ανέλαβε διεθνή συμφωνία να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της Ερευνητικό Κέντρο - Παρατηρητήριο της κλιματικής αλλαγής για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, χρηματοδοτώντας το με 250.000 ευρώ το χρόνο και για πέντε χρόνια...

Ποιος, λοιπόν, θα την κατηγορήσει ότι δε σέβεται το ...περιβάλλον; Οπως θα 'λεγε και ο πρωταγωνιστής μιας παλιάς ελληνικής κωμωδίας: «είμαστε μια ωραία... ατμόσφαιρα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ