Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιλαϊκές επιλογές με ... διαφάνεια

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΡΑΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ, θα μπορούμε να βλέπουμε όλες τις αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης στο Ιντερνετ. Το καταλάβαμε. Εχει άλλωστε και εμμονή με τις νέες τεχνολογίες ο πρωθυπουργός.

Η απορία μας όμως είναι απλή: Ε, και τι έγινε;

Γιατί το να αποτυπώνονται με τις «νέες τεχνολογίες» (αν είναι τέτοια πια το διαδίκτυο) οι ...παλιές, γνωστές και παγίως αντιλαϊκές πολιτικές δε μας κάνει και μεγάλη διαφορά!

Δυστυχώς, η δημόσια διοίκηση θα συνεχίσει να φορολογεί τους μισθωτούς, να επιδοτεί τις ΑΕ, να μην «έχει» για κοινωνικές δαπάνες, να είναι αναποτελεσματική για τα προβλήματα του κόσμου και αποτελεσματικότατη για την καταστολή του.

Ως εκ τούτου η ...ψηφιακή εκδοχή της είναι μάλλον κάτι που μας «πασάρουν» μήπως και πιστέψουμε ότι κάτι αλλάζει.

ΚΑΚΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ «καθαρή ενέργεια» όλη αυτή η ιστορία με τις ανανεώσιμες πηγές που καίγεται να χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση. «Καθαρά κέρδη» θα έπρεπε να λέγεται. Καθαρά από φόρους, από διαδικασίες και από έλεγχο...

Εννοείται βέβαια πως δε μιλάμε για κέρδη των πολιτών ή του περιβάλλοντος, Για κέρδη γνωστών και πολύ πολύ συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων συζητάμε...

Αλλωστε, είναι ...έτοιμοι εδώ και καιρό για να επενδύσουν, ή αλλιώς να εκμεταλλευτούν όλα τα προνόμια που ετοιμάζονται - νομοθετικά - γι' αυτούς κατ' εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ειδικά μάλιστα το περιβάλλον τίποτε δεν έχει να κερδίσει από όλα αυτά. Γιατί είναι διαπιστωμένο πως μπορεί ωραιότατα να καταστραφεί και με ...οικολογικούς τρόπους. Αρκεί να υπάρχει «ρευστό» στο βάθος του ορίζοντα.

Κι από αυτό υπάρχει μπόλικο καταπώς φαίνεται. Πολύ για κάθε επενδυτή. Μόνο για πάρκα, αναδασώσεις, δημοτικά έργα και χώρους άθλησης δεν υπάρχει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ