Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Αρχισε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα το ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

Το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο που παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα τον τελευταίο ιδιαίτερα καιρό, στην πραγματικότητα έχει γίνει εστία επεξεργασίας και προβολής των πλέον αντιδραστικών αξιώσεων του κεφαλαίου για βαθιές αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και την απαίτησή του για ακόμα πιο κερδοφόρες τοποθετήσεις.

Εδώ και μερικούς μήνες, το Επιμελητήριο πρωτοστατεί σε από κοινού κίνηση - πρωτοβουλία με ακόμα τέσσερα διμερή Επιμελητήρια, τα οποία προχωρώντας σε αναλύσεις και αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, διατυπώνουν μια σειρά προτάσεις για τις διαρθρωτικού τύπου αλλαγές που πρέπει να εφαρμόσουν οι κυβερνώντες. Στην ουσία, αυτό που ζητούν είναι η επιβολή δεκαετούς προγράμματος λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων. Οπως λένε, «μόνη λύση και διέξοδος είναι η υιοθέτηση ενός πειστικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και η συνεπής και άμεση εφαρμογή του. Οφείλουμε να εντάξουμε τις απαιτούμενες διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές σε ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας δεκαετούς διάρκειας».

Από το βήμα του συνεδρίου, χτες, ο πρόεδρός του Γ. Γραμματίδης με το σύνθημα «Ολα τώρα» ζήτησε να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία επιβολής «διαρθρωτικών μέτρων».

Το βήμα του συνεδρίου αξιοποίησε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα για να ...εξηγήσει ότι μόνο με την προϋπόθεση εφαρμογής και νέων αντιλαϊκών μέτρων μπορεί η χώρα να προσβλέπει σε αμερικανικές επενδύσεις.

Την υιοθέτηση των αιτημάτων του κεφαλαίου και τη διαβεβαίωση ότι στη χώρα μας υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για κερδοφόρες επενδύσεις, εξήγησαν από το βήμα του συνεδρίου ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ