Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία

Παρέμβαση του Κόμματος ενάντια στην προσπάθεια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να ποινικοποιήσουν τους αγώνες της φτωχής αγροτιάς

Στο στόχαστρο της αστικής δικαιοσύνης συνεχίζουν να βρίσκονται οι δίκαιοι αγώνες της φτωχής αγροτιάς

ICON

Στο στόχαστρο της αστικής δικαιοσύνης συνεχίζουν να βρίσκονται οι δίκαιοι αγώνες της φτωχής αγροτιάς
Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και οι διώξεις σε βάρος αγροτών ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Μωραΐτης και Αντώνης Σκυλλάκος. Οπως σημειώνουν:

«Τα αγροτοδικεία που έστησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται. Στις 2/11 γίνεται (σ.σ. έγινε) το Εφετείο για τους 14 αγωνιστές αγρότες, μεταξύ τους και στελέχη του ΚΚΕ, που είχαν καταδικαστεί με 5 μήνες φυλάκιση στις 17/10/2007, για τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις το Γενάρη του 2004, που χτυπήθηκαν άγρια με τα ΜΑΤ από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζουμε ότι οι αγωνιστές αγρότες καταδικάστηκαν με κυβέρνηση ΝΔ, με στημένο κατηγορητήριο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στις 7/12 επαναλαμβάνεται η δίκη 16 αγωνιστών αγροτών της Ωλενίας, μεταξύ τους στελέχη του ΚΚΕ, με κατηγορητήρια που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ για την κινητοποίηση στις 29/1/2005.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αιγιάλειας και της Ωλενίας όλα αυτά τα χρόνια, συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους Αιγίου και Ωλενίας, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ και στο ξεκλήρισμά τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την αποζημίωση και αποκατάσταση των πυρόπληκτων και για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στα χωριά τους. Η "απάντηση" των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν άγρια καταστολή, διώξεις και καταδίκες αγωνιστών αγροτών, προβοκάτσιες και υπονόμευση.

Φοβούνται την οργάνωση και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, την ανάπτυξη των αγώνων της φτωχής αγροτιάς, γι' αυτό το λόγο προσπαθούν να χτυπήσουν τους πρωτοπόρους, τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΥ στο αγροτικό κίνημα και πρώτα και κύρια τους κομμουνιστές. Γι' αυτό το λόγο έστησαν τα αγροτοδικεία».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι θα κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων της αγροτιάς και για να τεθεί τέρμα στα αγροτοδικεία και στις διώξεις των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ