Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προωθούμενες ανατροπές

Σύμφωνα με τα όσα συζήτησε το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση ετοιμάζει ανατροπές:

--«Στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης». Στόχος η καρατόμηση στα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.

-- «Στο πρότυπο ανάπτυξης και οικονομίας για την ενίσχυση της "ανταγωνιστικότητας"». Σ' αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζει νέο γύρο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, με στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

-- «Στην Παιδεία και την καινοτομία». Δρομολογούνται καινούριες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, με βασικό στόχο να σπάσει το ενιαίο της εκπαίδευσης και να βαθύνει η εμπλοκή των ιδιωτών.

-- «Στο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας». Με στόχο τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης και τη μεγαλύτερη απελευθέρωση των υπηρεσιών Υγείας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

-- «Στο κράτος». Με την ψήφιση νομοσχεδίων (εκλογικός νόμος, διοικητική μεταρρύθμιση «Καποδίστριας 2») για την παραπέρα θωράκιση του αστικού κράτους.

-- Επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών για το 2010, με:

  • «Αύξηση» στους μισθούς και στις συντάξεις του Δημοσίου μέχρι 1,5%.
  • Πάγωμα των μισθών και των συντάξεων άνω των 2.000 ευρώ (μεικτές αποδοχές), συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων.
  • Ακόμα μεγαλύτερο μαχαίρι στις δαπάνες του Δημοσίου, αφού στο οριστικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2010, που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, περιστέλλονται ακόμα 700 - 800 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας τις συνολικές περικοπές στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Πάγωμα προσλήψεων στο Δημόσιο το 2010 με εξαίρεση τους τομείς Υγείας, Παιδείας, Ασφάλειας. Από το 2011 για κάθε πέντε δημόσιους υπαλλήλους που θα αποχωρούν από το Δημόσιο θα προσλαμβάνεται ένας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ