Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE
Νέα απεργία την Πέμπτη

Την ανάγκη να δυναμώσει η συντονισμένη πάλη για σταθερή και μόνιμη εργασία αναδεικνύει και η συγκρότηση, χτες, Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων ΟΤΑ

Από την πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Από την πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Την πραγματοποίηση νέας απεργιακής κινητοποίησης, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, αποφάσισε προχτές η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων Stage, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να εντείνουν την πάλη τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε κάθε νομό έξω από τις Νομαρχίες, στις 8.30 π.μ. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Μετά από προχτεσινή της συνεδρίαση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε συγκρότηση Περιφερειακών Συντονιστικών Επιτροπών, ενώ για τους ελιγμούς της κυβέρνησης, που μιλά για μοριοδότηση, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Επιχειρεί με το διαίρει και βασίλευε να περάσει την πολιτική της, του χτυπήματος στη σταθερή και μόνιμη Εργασία και να προχωρήσει στον τελικό της στόχο: Στην απόλυση και όχι στη μονιμοποίησή μας και μετά να μας ρίξει από την Σκύλλα στην Χάρυβδη».

Την ανάγκη για οργάνωση και συντονισμό της δράσης των συμβασιούχων και όλων των εργαζομένων εκφράζει και η συγκρότηση της Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων στους ΟΤΑ σε σύσκεψη που έγινε χτες. Συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι από την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και καλούν τους συναδέλφους τους σε αγώνα για: Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή η Παναττική Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους συμβασιούχους στη συγκέντρωση που γίνεται αύριο, στο Πεδίον του Αρεως στις 10 π.μ.

Πολύμορφες παρεμβάσεις σε διάφορες πόλεις

Στο μεταξύ οι κινητοποιήσεις για μόνιμη εργασία συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές. Χτες, οι συμβασιούχοι έργου του ΟΑΕΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. Από τους συνολικά 455 εργαζόμενους, οι 150 απειλούνται άμεσα να μείνουν στο δρόμο καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν σε λίγες μέρες. Κάθε μήνα πληρώνουν 200 ευρώ μόνο για την ασφάλισή τους. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Επίσης χτες αποχή και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι έργου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Περιφέρεια Αττικής. Σε συνάντηση που είχε μαζί τους ο υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε τη μονιμοποίησή τους. Στη Θεσσαλονίκη, έγινε κινητοποίηση το Σάββατο, ενώ αύριο θα γίνει συγκέντρωση, στις 12 μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Σήμερα, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ διοργανώνει παμπατραϊκό συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους με stage, τους απολυμένους της «Ημέρας» και γενικά τους άνεργους, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Για μόνιμη και σταθερή εργασία διεκδικούν και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περάματος που κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργία, 18 και 19 Νοέμβρη, διεκδικώντας έγκαιρη καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών στα Ταμεία, σε όλους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.

Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων με stage εκφράζει με ψήφισμά της η γενική συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής. Την κατάργηση των stage και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απαιτεί η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΥ) Περιστερίου, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στο δήμο να δυναμώσουν την ταξική τους ενότητα και να δώσουν στη δράση τους αγωνιστικό προσανατολισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ