Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στο απυρόβλητο η ελαστική απασχόληση

Μέσα στη βδομάδα δημοσιοποιείται το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις

Καμία αλλαγή στο καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο δεν πρόκειται να φέρει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, που θα δημοσιοποιηθεί εντός της βδομάδας. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε χτες ότι το ν/σ θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση μέσω Internet, που θα κρατήσει μια βδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο όλες οι προσλήψεις συμβασιούχων θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα μείνει αλώβητο. Οι συμβάσεις μίσθωσης έργου που είναι πλασματικές θα καταργηθούν και στις θέσεις που θα μείνουν κενές θα προσληφθεί προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επίσης θα καταργηθεί η προσαύξηση (κατά 50%) της μοριοδότησης για την εργασιακή εμπειρία σε θέση του δημοσίου τομέα που μέχρι σήμερα την δικαιούνταν όλοι όσοι εργάζονται - από 24 μήνες και πάνω (αθροιστικά) - με ελαστικές σχέσεις εργασίας (και οι STAGE) σε υπηρεσίες Δημοσίου, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενα από το κράτος και στους ΟΤΑ.

Ο Ραγκούσης προσπάθησε να πείσει ότι με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «επαναθεμελιώνεται η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη στις προσλήψεις» και «καταργείται το πολιτικό δουλεμπόριο των νέων ανθρώπων της χώρας». Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς κάνει την αυτοκριτική του - δεδομένου ότι αυτό θεσμοθέτησε την προσαύξηση (40%) της μοριοδότησης και η ΝΔ την ενίσχυσε (50%) - ζήτησε να κοιτάμε μπροστά...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ