Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παιχνίδια στις πλάτες χιλιάδων οικογενειών...

Αντιπολιτευτικά παιχνίδια σε βάρος των οικογενειών που εξαναγκάστηκαν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία στήνεται αυτό το διάστημα. Στο στόχαστρο της ΠΑΣΚ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ έχει βρεθεί εγκύκλιος του πρώην υπουργού Παιδείας με την οποία επιχειρούνταν να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα της πολιτικής της ΝΔ στην προσχολική αγωγή. Θυμίζουμε ότι καθιέρωσε την υποχρεωτικότητα του νηπιαγωγείου χωρίς να εξασφαλιστούν οι υποδομές στρέφοντας έτσι χιλιάδες οικογένειες στους ιδιώτες. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, επικαλούμενη το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε για χιλιάδες γονείς που είχαν εγγράψει τα παιδιά τους σε νηπιακά τμήματα ιδιωτικών παιδικών σταθμών που δεν είχαν άδεια νηπιαγωγείου, έκρινε ως σκόπιμο να τους επιτραπεί να εγγραφούν φέτος στην Α' Δημοτικού χωρίς την προαπαιτούμενη βεβαίωση νηπιαγωγείου.

Το γεγονός ξεσήκωσε... θύελλα αγανάκτησης από την ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ και την ΟΙΕΛΕ που, αφού στηρίζει τη συνύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, έκανε... σημαία την αντίθεση στη συγκεκριμένη ρύθμιση Σπηλιωτόπουλου.

Δηλαδή το αίτημα της ΠΑΣΚ στις συγκεκριμένες ομοσπονδίες είναι... να τιμωρηθούν οι γονείς που αναγκάστηκαν να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτά τα νηπιακά τμήματα παιδικών σταθμών χωρίς άδεια νηπιαγωγείου, και να μην τους επιτραπεί να τα εγγράψουν του χρόνου στην Α' Δημοτικού! Αυτό σημαίνει το αίτημα για απόσυρση της τροπολογίας, έτσι ξεκομμένο όπως διατυπώνεται. Και αυτό δε χρειάζεται παραπάνω σχόλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ