Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και όχι ο λαός ελλείμματα και χρέος

ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει να δεχτεί να πληρώσει τα ελλείμματα, που δημιούργησαν σε βάρος του η φορολογική ελάφρυνση και τα κίνητρα στην πλουτοκρατία. Τα δεινά που θα του φορτώσουν θα συνεχιστούν και θα μεγαλώνουν

  • Στην εφαρμογή προγράμματος λιτότητας, αλλά και στην προώθηση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με στόχο την έξοδο από την κρίση, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους, συμφώνησαν Ευρωπαϊκή Ενωση και ελληνική κυβέρνηση. Ο λαός δεν πρέπει να εξαπατηθεί από τις μεθοδεύσεις ΕΕ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που κρύβουν το ουσιαστικό, δηλαδή ποιος θα πληρώσει το έλλειμμα, και εμφανίζουν ως κύριο για το λαό πόση παράταση θα δοθεί για τη μείωση του ελλείμματος και πώς αυτό θα καταγραφεί.
  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, συναινεί και προωθεί τις αποφάσεις - κατευθύνσεις της ΕΕ για νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μέσο εκβιασμού του λαού, να δεχτεί τη νέα λαίλαπα που του ετοιμάζουν. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, χωρίς καμιά καθυστέρηση, πρέπει να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους για να πληρώσει άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο για τη μείωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων.

ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ