Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
25ος αυτόχειρας στη «France Telecom»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Δε φαίνεται να έχει τελειωμό ο κατάλογος των αυτοχείρων στο γαλλικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό «France Telecom» («Φρανς Τέλεκομ»). Χτες, άλλος ένας εργαζόμενος έδωσε τέλος στη ζωή του, κάτω από το βάρος των απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων, δείγμα και αυτό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που συνθλίβει τους εργαζόμενους. Ο 48χρονος, που κρεμάστηκε στο σπίτι του (είναι το 25ο θύμα σε ενάμιση χρόνο), εργαζόταν στο Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας στην πόλη Λανιόν, της περιοχής Κοτ ντ' Αρμόρ, και εδώ και ένα μήνα βρισκόταν σε άδεια ασθενείας που του είχε χορηγηθεί μετά από γνωμοδότηση του γιατρού εργασίας του παραρτήματος.

Το συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας είναι ένα από αυτά που έχουν υποστεί τις περισσότερες αλλαγές στο πλαίσιο της πολιτικής «αναδιαρθρώσεων και αποκέντρωσης» της διεύθυνσης. Ο αυτόχειρας φέρεται ν' άφησε σημείωμα όπου δηλώνει βαθιά απογοητευμένος μετά την απόρριψη μιας προαγωγής, που πιθανότατα θα του εξασφάλιζε τη δυνατότητα μη μετακίνησης σε άλλη πόλη ή εργασιακό τομέα. Είναι ο δεύτερος εργαζόμενος στο παράρτημα που αυτοκτονεί μέσα στον τελευταίο μήνα!

Επί τόπου αναμενόταν, μέχρι αργά το βράδυ, να φτάσει ο διευθυντής Ντιντιέ Λομπάρ. Την ίδια ώρα, ο νέος υποδιευθυντής Στεφάν Ρισάρ μετέβαινε στη Μασαλία, όπου την Τρίτη, πυροσβέστες έσωσαν την τελευταία στιγμή έναν ακόμη υπάλληλο της εταιρείας στο τοπικό παράρτημα, που επίσης αποπειράθηκε ν' απαγχονιστεί.

Επιχειρώντας να προλάβει τυχόν κλιμάκωση των αντιδράσεων των εργαζομένων όσο και της λαϊκής οργής που έχει προκαλέσει η απώλεια 25 ανθρώπων, το τελευταίο 18μηνο, εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας στην εταιρεία, η διεύθυνση της «France Telecom» διέρρευσε, χτες, ότι θα επισπεύσει το νέο γύρο διαλόγου με τα συνδικάτα που αρχικώς είχε προγραμματιστεί για τις 20 Οκτώβρη. Οι συνδικαλιστές, από την άλλη, ενώ προετοιμάζουν κινητοποιήσεις, επιμένουν στην εγκατάλειψη των «αναδιαρθρώσεων και της αναδιοργάνωσης» που εφαρμόζει η εταιρείακαι όχι απλώς στο «πάγωμά τους» μέχρι «να ελεγχθούν» οι αυτοκτονίες μέσα από γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης και άλλους παρόμοιους ελιγμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ