Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μονόδρομος η ταξική αντεπίθεση των εργαζομένων

Για τα νέα εργοδοτικά εγκλήματα στα μεταλλεία του Μαντέμ Λάκκου και στη Σαλαμίνα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα νέα εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της ζωής και της ασφάλειας των εργατών. Το ένα συνέβη στα μεταλλεία της "Ελληνικός Χρυσός" στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, ιδιοκτησίας της καναδικής European Goldfields και της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, όπου καταπλακώθηκαν από βράχους εργάτες, καθώς άνοιγαν στοές, με τραγική συνέπεια έναν 45χρονο νεκρό εργάτη και τον ακρωτηριασμό ενός ακόμη. Το άλλο στη Σαλαμίνα όπου εργαζόμενος σε εταιρεία σκυροδέματος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, καθώς η πρέσα που δούλευε άγγιξε καλώδια της ΔΕΗ.

Τα σημερινά γεγονότα έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των νεκρών και σακατεμένων εργατών, αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στους τόπους δουλειάς. Μιας κατάστασης που έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη διασφάλιση των κερδών της πλουτοκρατίας, με κόστος ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Η εργοδοσία μπροστά στο κέρδος δε λογαριάζει τίποτα και δεν πρόκειται να λογικευτεί με ηθικόλογες διακηρύξεις, αν η εργατική τάξη δε σηκώσει το ανάστημά της. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, συνολικά την εργατική τάξη να υπερασπιστεί τη ζωή και τη δουλειά. Να απαιτήσει μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους τόπους δουλειάς. Είναι μονόδρομος η ανάκαμψη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η αντεπίθεσή του για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ