Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
5ο όσκαρ για τον Ινδό Βισβανάθαν Ανάντ

Νικητές οι Ρώσοι στη Νεανική Ολυμπιάδα

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Κόστενιουκ (δεξιά) σε παλιότερη πρωτιά μαζί με την Κινέζα W.G.M. Ζαοπίν Πενγκ
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Κόστενιουκ (δεξιά) σε παλιότερη πρωτιά μαζί με την Κινέζα W.G.M. Ζαοπίν Πενγκ
Ενα ακόμα όσκαρ απονεμήθηκε (το 5ο για τον κορυφαίο παγκόσμιο πρωταθλητή) στον Ινδό G.M. Βισβανάθαν Ανάντ στην καθιερωμένη τελετή, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Μπακού της Αρμενίας.

Μετά την απονομή, οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων απευθυνόμενοι στον πρωταθλητή κόσμου, αλλά και στα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού, αναφέρθηκαν στην καθυστέρηση της ρεβάνς, του επαναληπτικού ματς για τον παγκόσμιο τίτλο Ανάντ - Τοπάλοβ.

Το νέο ματς επρόκειτο να διεξαχθεί τον Απρίλη του 2010, αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις της FIDE το θέμα διεξαγωγής του ματς έχει εμπλακεί στην άρνηση της ανάληψης της διοργάνωσης, αφού και οι τρεις χώρες που είχαν καταθέσει προσφορά (Βουλγαρία, Τουρκία και Σιγκαπούρη), δεν κατέθεσαν και την απαραίτητη εγγύηση (σ.σ.: φαίνεται ότι η «οικονομική κρίση» έχει επηρεάσει και τους ...χορηγούς μεγάλων διοργανώσεων, όπως είναι και το Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα).

* Στη Νεανική Ολυμπιάδα, που έληξε πρόσφατα στο Ακχισάρ της Τουρκίας, η ομάδα νέων της Ρωσίας κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, με 9 νίκες και 1 ισοπαλία. Στην πρωτιά αυτή συνετέλεσε και η απρόσμενη ήττα της ισχυρής ομάδας της Ινδίας από την Αρμενία με 1,5 - 2,5.

Η ελληνική ομάδα με τους Παυλίδου, Φραγκάκη, Καζάκο και Καλογερή, με νίκη στον 9ο γύρο επί της Τουρκίας με 4-0, κατέλαβε τη 15η θέση με 18,5 πόντους. Συμμετείχαν 22 ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ