Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10498

ΝΤΗΛΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ο πρωθυπουργός σε Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Μεσόγειο

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε στη Διαβαλκανική Διάσκεψη ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλουτοκρατίας που φιλοδοξεί για μεγαλύτερες «μπίζνες» και ρόλο στα Βαλκάνια και ως ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος της ΕΕ και των ΗΠΑ

Ενεργότερο ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια αναζητά ο Γ. Παπανδρέου, διεκδικώντας μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή, όπως αποκαλύπτεται από την ομιλία του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών για τη διαβαλκανική συνεργασία, στην Κωνσταντινούπολη. Ο δρόμος της συμμετοχής στην ΕΕ, που πρότεινε στους λαούς των Βαλκανίων για ειρηνική λύση των διαφορών και συνεργασία, είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα αυξάνει την εκμετάλλευση των λαών και οξύνει τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ, πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων, εξαπέλυσε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στήριξε το «σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο και συμμετέχει στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.


ΣΕΛ.  9

Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια που στήθηκαν παράπλευρα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Τραγάνας, πραγματοποίησαν χτες κάτοικοι της περιοχής, αφού αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν χαράτσι 1,75 ευρώ για να μετακινηθούν από και προς το σπίτι τους. Ο λαός να απαιτήσει την πλήρη κατάργησή τους και το δικαίωμα για δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. (φωτ. από παλιότερες κινητοποιήσεις του ΚΚΕ)


ΣΕΛ.  7

Αύριο όλοι με τον «Ριζοσπάστη»

Το ΚΚΕ είχε διακηρύξει προεκλογικά ότι από την επομένη των εκλογών θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, για να υπάρξουν κατακτήσεις. Η δράση στο εργατικό, γενικότερα στο λαϊκό κίνημα, η συμμαχία εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων είναι θεμέλιο για το άνοιγμα του δρόμου ανάπτυξης της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Την οργάνωση του αγώνα τώρα, χωρίς χάσιμο χρόνου, υπηρετεί η Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τα μέτωπα πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που θα δημοσιευτεί αύριο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης. Να πληρώσει το κεφάλαιο.Για να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, διεκδικώντας βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς,λύση στα δίκαια αιτήματά τους. Να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας από τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό. Ολοι στην πανεξόρμηση, με τον «Ριζοσπάστη», να μην τον χάσει κανείς, με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες, σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων.



ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΑΣΕ
Νέα πεδία επεμβάσεων με πρόσχημα την «ασφάλεια»

ΣΕΛ.  8   -   9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ