Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Σερβίς με προβλήματα

Μετά την περσινή τρίτη θέση η ΕΑΠ ετοιμάζεται φέτος για ακόμη ψηλότερα

Eurokinissi

Μετά την περσινή τρίτη θέση η ΕΑΠ ετοιμάζεται φέτος για ακόμη ψηλότερα
Με τα προβλήματα για άλλη μια χρονιά να δηλώνουν παρών ανοίγει την αυλαία του αυτό το Σαββατοκύριακο το φετινό πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 ανδρών. Ωστόσο, όμως το πρώτο σέρβις δεν έρχεται και με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού αρκετά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Προειδοποίηση για κινητοποιήσεις από τους διαιτητές που καθιστούν αμφίβολη ακόμα και την πρεμιέρα, οικονομικά προβλήματα σε αρκετές ομάδες και το αγκάθι με την συμμετοχή των ξένων παικτών συνθέτουν το σκηνικό στην αρχή της σεζόν για το άθλημα.

Στο αέρα η πρεμιέρα

Στην πρώτη κατηγορία μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο τα πράγματα παρέμεναν ανοιχτά όσον αφορά την πρεμιέρα αφού η απόφαση για κινητοποιήσεις των διαιτητών έκαναν την 1η αγωνιστική να βρίσκεται στον αέρα. Οι διαιτητές ζητούν να καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδά τους, που αφορούν στις αμοιβές και στις μετακινήσεις τους για να σφυρίξουν στο νέο πρωτάθλημα, ενώ αν δεν ικανοποιηθούν είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν ακόμη και απεργία. Σε συνάντηση του προέδρου της ΕΟΠΕ Στέλιου Προυσαλίκα με τον ομόλογό του της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ, Γιώργο Διαμαντόπουλο, ο πρώτος ξεκαθάρισε την πρόθεσή του για να λυθούν τα τρέχοντα ζητήματα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των διαιτητών δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις θέσεις της Ομοσπονδίας στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας διαιτητών (αναμενόταν να γίνει χθες) όπου και θα ξεκαθάριζε το τοπίο.

Μόνιμα τα οικονομικά προβλήματα

Πέρα όμως από τα θέματα των διαιτητών και αρκετοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν τις δικές τους δυσκολίες με κύριο πρόβλημα τα οικονομικά. Παναθηναϊκός, Ηρακλής, ΑΕΚ, Λαμία, Καλαμαριά και Κηφισιά είναι μερικές από τις περιπτώσεις που είτε περισσότερο είτε λιγότερο τα οικονομικά προβλήματα επηρέασαν το σχεδιασμό της ομάδας επιφέροντας και αλλαγές όσον αφορά τους στόχους και τις βλέψεις για την νέα περίοδο. Μάλιστα, για πολλές απ' αυτές καθιστούν αβέβαιο ακόμα και το μέλλον τους.

«Αγκάθι» οι ξένοι

Ενα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τις ομάδες είναι αυτό που αφορά τους ξένους. Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής ΕΣΑΠ (λίγκα των ομάδων) να διατηρήσει τον κανονισμό για τέσσερις ξένους δημιούργησε πολλές τριβές με το σύνδεσμο των παικτών ΠΑΣΑΠ που αντιδρούν στο μέτρο. Οι παράγοντες των ομάδων (και ιδιαίτερα μιας ελίτ) είναι φυσικά υπέρ του μέτρου αφού βλέπουν τον τρόπο έτσι, αφ' ενός, μεν να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το προϊόν, αφ' ετέρου δε, να ενισχύσουν τους συλλόγους τους προκειμένου έτσι να αυξηθούν οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερη επιτυχία και φυσικά περισσότερα κέρδη. Από την πλευρά τους οι Ελληνες παίκτες βλέποντας τον παραγκωνισμό τους αντιδρούν αφού όπως έχει δείξει το παρελθόν και σε άλλα αθλήματα (μπάσκετ - ποδόσφαιρο) αυτοί είναι που πληρώνουν το μάρμαρο. Η αλήθεια είναι πάντως ότι και ο ΠΑΣΑΠ αφυπνίστηκε πρόσφατα μετά από αρκετά χρόνια ...χειμερίας νάρκη.


Μπάμπης ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποχώρηση Ηρακλή, αντίδραση από ΠΑΣΑΠ(2019-10-02 00:00:00.0)
Μέση λύση από ΕΟΠΕ για ξένους(2017-10-14 00:00:00.0)
Λαμπερός... αστέρας(2014-10-03 00:00:00.0)
Σε ...διπλό ταμπλό για τον αρχιδιαιτητή(2014-07-25 00:00:00.0)
Διαφωνία για τους ξένους(2014-06-12 00:00:00.0)
«Μαζική αντίδραση πάνω από ατομικά συμφέροντα»(2007-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ