Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης

Με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Β. Ρέβας

Από παλιότερη συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ
Από παλιότερη συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ
Η ανάγκη λειτουργίας της «Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων» (ΕΛΒΟ), με άξονα τα συμφέροντα του λαού και προοπτική την ανάπτυξή της μέσα από έναν Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Αμυντικής Βιομηχανίας, αναδείχθηκε στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Βασίλης Ρέβας. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους με την ψήφο τους στις 4 του Οκτώβρη, αλλά και με τους αγώνες τους, στο πλάι του ταξικού κινήματος, να δώσουν προοπτική σ' αυτή την κατεύθυνση.

Η ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας, που στην περίπτωση της ΕΛΒΟ ολοκληρώθηκε το 2000 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΓΣΕΕ, ΕΚΘ κλπ), οδήγησε στην προσαρμογή της αμυντικής βιομηχανίας στις ανάγκες των ιδιωτών και στην απώλεια θέσεων εργασίας. Στην περίπτωση της ΕΛΒΟ το 2000 οι εργαζόμενοι ήταν 1.024. Με το πρόσχημα της έλλειψης παραγγελιών και με τη μέθοδο των «οικειοθελών» απολύσεων, το προσωπικό μειώθηκε το 2004 σε 800 και σήμερα έχει μειωθεί στους 600.

Στις 5 συγκεντρώσεις που έγιναν στα τμήματα παραγωγής οι υποψήφιοι βουλευτές μίλησαν με τους εργαζόμενους που για άλλη μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο από το Μάρτη να μείνουν χωρίς παραγωγικό αντικείμενο, αφού οι παραγγελίες που έχουν να εκτελέσουν είναι μικρής διάρκειας και αφορούν οχήματα για τον ΟΑΣΘ και την Πυροσβεστική.

Στη συζήτηση αναγνωρίστηκε η σταθερή και συνεπής στάση του ΚΚΕ που από την αρχή προειδοποίησε για τις εξελίξεις που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, αντιστάθηκε πολύμορφα στην ιδιωτικοποίηση και προσπάθησε να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού συνολικότερα ενάντια σε αυτή την πολιτική. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη χάσουν την ευκαιρία και στις 4 του Οκτώβρη να γυρίσουν την πλάτη σε όσους υπέγραψαν την ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, να δυναμώσουν το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ