Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αυταπάτες και προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα

Χάδι στο ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ η «κριτική» που άσκησε από τη διακαναλική συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΝ

Για μια ακόμα φορά την περασμένη Κυριακή απ' το βήμα της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι για το κόμμα του οι συνεργασίες δεν είναι «θέμα αρχής» και πως θα κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους μετεκλογικά ώστε να προωθηθούν οι σοσιαλδημοκρατικές προτάσεις τους. Σημείωσε μάλιστα την απογοήτευσή του γιατί απ' την πλευρά του ΠΑΣΟΚ «δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας με την αριστερά» και προειδοποίησε το ΠΑΣΟΚ ότι θα το αντιπολιτευθεί, γιατί «από το ΠΑΣΟΚ οι πολίτες έχουν άλλες απαιτήσεις»!

Στην παραπάνω κατεύθυνση, έσπευσε να χρεώσει στο ΠΑΣΟΚ καθυστέρηση στην παρουσίαση του προγράμματός του, λέγοντας ότι αυτό έχει γενικό τίτλο «"θα τα δούμε μετά". Θα δούμε μετά τι θα γίνει με τη φορολογική κλίμακα, θα δούμε μετά τι θα γίνει με τους αντεργατικούς νόμους, θα δούμε μετά τι θα γίνει με τα προγράμματα stage». Είναι φανερή η προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να κρύψει τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα των μέτρων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και να καλλιεργήσει φρούδες και επικίνδυνες «προσδοκίες» στα λαϊκά στρώματα για το πρόγραμμά του.

Η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην ΕΕ τέθηκε στον Αλ. Τσίπρα και ως ερώτηση. Απαντώντας ισχυρίστηκε ότι «το συγκρουσιακό ή μη της πολιτικής» κάθε κόμματος «έχει να κάνει από το περιεχόμενο των προτάσεών του». Και προκειμένου να αποδείξει ότι οι προτάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν «συγκρουσιακό χαρακτήρα» απαρίθμησε μια σειρά ουτοπικές και διαχειριστικές, επιμέρους προτάσεις, που τελικά όλες στοχεύουν στον εξωραϊσμό της ευρωένωσης των μονοπωλίων (αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας, σταμάτημα της ασυδοσίας των τραπεζών, αναθεώρηση της ΚΑΠ).

«Μύλος» τα εσωκομματικά

Ερώτηση για την εσωκομματική αντιπαράθεση ο Αλ. Τσίπρας την αντιπαρήλθε αποδίδοντάς την στο πλεόνασμα δημοκρατίας (!) στο κόμμα του. Οπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η πιο δημοκρατική και πλουραλιστική πολιτική δύναμη που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, τις διαφορές μας, τις διαφωνίες μας, τις αντιθέσεις μας δεν τις κρύψαμε ποτέ κάτω από το χαλί». Και παρότι είναι νωπά ακόμα τα όσα φαιδρά διαδραματίστηκαν στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε πως «δεν ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να επιβιώσουμε εκλογικά, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσει να στηριχθεί και την επόμενη των εκλογών η ξεχασμένη κοινωνία». Ο Αλ. Τσίπρας προεξόφλησε ότι κανένα στέλεχος του κόμματός του δε θα αλλάξει επιλογές μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι όλοι θα σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις.

Τον πρόεδρο του ΣΥΝ διέψευσε ξανά η ίδια η πραγματικότητα, καθώς χτες τα στελέχη της ΚΟΕ που συμμετείχαν στην Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν την αποχώρησή τους απ' αυτή, καταγγέλλοντας ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι τραγική, χειρότερη από αυτή που επικρατούσε στην προεκλογική καμπάνια του 2007. Οι τηλεοπτικές ζώνες υψηλής τηλεθέασης μονοπωλούνται από τους γνωστούς τηλεαστέρες του ΣΥΝ». Χρεώνουν την ευθύνη στον ΣΥΝ που «ποντάρει πολλά στην ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ και δε θέλει να αντιπαρατεθεί στο ελάχιστο μαζί τους». Του χρεώνουν ακόμα «ρόλο ηγεμόνα και "πάρτα-όλα"» με τις υπόλοιπες συνιστώσες «σε ρόλους κομπάρσων και support group».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ