Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΩΡΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ να ταρακουνήσουμε την πλουτοκρατία

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ψηφίζουμε τα ίδια κόμματα που ψηφίζουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες. Ψηφίζουμε ΚΚΕ να γίνει πιο δυνατό για να είναι πιο δυνατός ο λαός

  • Για να υπάρξει ένα λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται και επιτίθεται, χρειάζεται μια πρωτοπορία. Και μέσα σε αυτή την πρωτοπορία ισχυρή κομμουνιστική πρωτοπορία. Διαφορετικά, το κίνημα χάνει την αντοχή του, δυσκολεύεται, αναδιπλώνεται, ενσωματώνεται. Στην Ελλάδα υπάρχουν αντιστάσεις. Αναντίστοιχες με τις ανάγκες, αλλά υπάρχουν. Κατά του πολέμου, διεκδικήσεις εργατικές και αγροτικές, και στο χώρο των μικρών ΕΒΕ. Εφεραν και ορισμένα αποτελέσματα. Σε συνθήκες κρίσης έγιναν κινητοποιήσεις σε επιχειρήσεις που απέλυσαν εργαζόμενους και οδήγησαν στην επαναπρόσληψή τους. Εγιναν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και έδωσαν μεγάλες αυξήσεις.
  • Στις εκλογές, αυτό που θα ταρακουνήσει, θα δυσκολέψει την αστική τάξη, το αστικό πολιτικό σύστημα είναι αδύνατη κυβέρνηση, κάτω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δυνατό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Με ισχυρό ΚΚΕ θα φυσήξει άλλος άνεμος την επομένη των εκλογών, γιατί θα ενισχυθεί η οργάνωση των εργαζομένων, θα αυξηθεί η συσπείρωση, η μαχητικότητα και η συλλογική δράση για ένα καλύτερο αύριο. Θα πνεύσει αισιοδοξία, θα αναθαρρήσει ο εργάτης που υφίσταται την εργοδοτική τρομοκρατία, ο μετανάστης και ο πρόσφυγας που καταδιώκονται, ο νεολαίος που η αντιλαϊκή πολιτική τον καταδίκασε να φυτοζωεί, ο μικροαγρότης, ο μικρός ΕΒΕ. Η υποταγή και η μοιρολατρία ζημίωσαν το λαό. Είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ