Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Είπε και εννόησε...

Ενα απάνθισμα από δηλώσεις και θέσεις που στόχο έχουν να συγκαλύψουν τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ αν έρθει στην κυβέρνηση, σε συνέχεια όσων έκανε η ΝΔ, είναι τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Το ΨΕΜΑ: «Εχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης».

Στη σελίδα 65 του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ με θέμα το Ασφαλιστικό προτείνεται:

«Παράταση του ασφαλιστικού βίου, η παραμονή στην εργασία και μετά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: «Υπάρχουν λεφτά. Υπάρχουν πολλά λεφτά». Ο Γ. Παπανδρέου είπε όλη την αλήθεια, υπάρχει τεράστιος πλούτος στα χέρια του κεφαλαίου, αλλά η «αναδιανομή» που υπόσχεται περιορίζεται σε αυξήσεις λίγων λεπτών του ευρώ στο μεροκάματο των εργαζομένων και των συνταξιούχων!

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ: «Δε θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων, θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και τη διευκόλυνση των επενδύσεων».Νέες φοροαπαλλαγές, παχυλές επιδοτήσεις και «επιδοτούμενο» φτηνό εργατικό δυναμικό πρόσφερε αφειδώς στο μεγάλο κεφάλαιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ: «Θα ελέγξουμε το 8ώρο, τις συμβάσεις και θα προχωρήσουμε στη ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων». Πρόκειται για ασύστολη δημαγωγία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που από τη θέση της κυβέρνησης με το νόμο 2874/2000 άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του οκτάωρου και με το νόμο 2956/2001 νομιμοποίησε τα «δουλεμπορικά» γραφεία «ενοικίασης» εργαζομένων!

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ: «Τα κέρδη του πρώτου εξάμηνου του ΟΤΕ φέτος είναι 300 εκατομμύρια ευρώ». Αλλά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες συμμετείχε και ο Γ. Παπανδρέου, ξεπούλησαν το 65% του ΟΤΕ παρά τα τεράστια κέρδη του.

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ: «Είμαστε κοντά στους αγρότες εδώ και χρόνια (...) Εγώ προσωπικά είχα την εμπειρία να ζήσω μαζί τους και αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά της Πολιτείας με τα δακρυγόνα στον Πειραιά». Ο Γ. Παπανδρέου βγήκε να καταγγείλει την αυταρχική κίνηση της ΝΔ, ξεχνώντας ότι το ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας την ίδια τακτική, έβαλε τα ΜΑΤ να σκάσουν τα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών στην επιχείρηση «βουλκανιζατέρ» στις Μικροθήβες το 1997.

Το «ΣΥΝΘΗΜΑ»: «Σ' αυτές τις εκλογές συγκρούονται δυο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις». Εκδηλη η αγωνία του Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σε μια προσπάθεια να κρύψει την ταύτιση στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των αυξήσεων-κοροϊδία, των περικοπών στην κοινωνική πολιτική και στη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου που εξήγγειλαν και οι ΔΥΟ από τη ΔΕΘ.

Η ...ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: «Κι εγώ έχω κάνει μετανάστης, ξέρω τι σημαίνει και ξέρω τι σημαίνει μια ευνομούμενη Πολιτεία». Στις 11 Ιούνη 2009 ο Γ. Παπανδρέου έβαζε στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ τους μετανάστες, προτείνοντας με μια δέσμη «οκτώ μέτρων», που προέβλεπαν μαζικές απελάσεις και επαναπροωθήσεις, ένταση των μέτρων αστυνομοκρατίας και καταστολής διακηρύσσοντας: «Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες»!!

Το «ΠΑΡΑΜΥΘΙ»: «Ο δρόμος θα είναι δύσκολος». Ηδη ο Γ. Παπανδρέου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλλιεργούν το κλίμα ότι θα παραλάβουν «καμένη γη», ώστε να χειραγωγήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις, ενόψει της σφοδρής αντιλαϊκής τους επίθεσης.

Οπως και αν «λανσάρει» τις θέσεις του το ΠΑΣΟΚ, γίνεται φανερό τι κρύβεται πίσω από κάθε φράση του Γ. Παπανδρέου. Στις 4 Οκτώβρη η λαϊκή απάντηση πρέπει να είναι ψήφος κατακόκκινη...


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ