Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Με την αποχή δεν ιδρώνει το αυτί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στους εργαζόμενους της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» μίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Στις 4 του Οκτώβρη πρέπει ο λαός να μπορεί, αρχικά με την ψήφο του να σηματοδοτήσει την ικανότητά του να βάλει φρένο στη θύελλα μέτρων που έρχεται. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο με δυνατό ΚΚΕ. Το παραπάνω κάλεσμα απηύθυνε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε με εκπροσώπους του σωματείου των εργατών και συναντήθηκε με τη διεύθυνση του εργοστασίου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «στις ευρωεκλογές έγινε κάτι διαφορετικό, αλλά δυστυχώς πήγε χαμένο. Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι, που ήτανε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, προτίμησαν να μην τους ψηφίσουν, για να τους προειδοποιήσουν. Και πήγαν στην αποχή. Βγήκε τίποτα; Είδατε τίποτα καλύτερο; Η ΝΔ, η οποία βγήκε δεύτερη και λογικά θα έπρεπε να προβληματιστεί, πήρε αντιλαϊκότατα μέτρα μέσα στο καλοκαίρι. Και το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε το πρόγραμμά του», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Κυβέρνηση θα γίνει. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι να έχουν χάσει πολύ περισσότερα απ' ό,τι φαίνεται τα δύο κόμματα, όποιο κι αν νικήσει και όποιο κι αν χάσει. Δηλαδή, να έχουν χάσει εργατικές ψήφους, ψήφους από τη φτωχή αγροτιά και τα μικρομάγαζα», να έχουν χάσει πολλές ψήφους, γιατί δεν είναι μόνο τα ποσοστά που μετράνε. «Και οι ψήφοι αυτοί - υπογράμμισε - όχι να πάνε στην αποχή, στα λευκά και τα άκυρα, έτσι δεν ιδρώνουν αυτιά, μετά θα φέρουν ψυχολόγους να αναλύσουν την ψυχολογία του λαού... Αυτό που θα τους φοβίσει πραγματικά είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Γιατί προείπαμε τι θα γίνει και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Γιατί προβάλλαμε αντίσταση. Γιατί είμαστε μια διαφορετική φωνή, που, αν δεν υπήρχε, θα ήταν πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι είναι τώρα η χειραγώγηση και η μοιρολατρία. Γιατί, η δυσκολία που έχουν να αλλάξουν πρόσωπα στη διακυβέρνηση δεν είναι μόνο δική τους δυσκολία, είναι αντανάκλαση και της δύναμης που μπορεί να δοθεί στο κίνημα. Γιατί το κίνημα δεν πρόκειται ποτέ να νικήσει, αν δεν αδυνατίζει τον αντίπαλο.

Να ξεκαθαρίσουμε: Εμείς δε θέλουμε να αδυνατίσει ο αντίπαλος από την κλοτσοπατινάδα που κάνουν μεταξύ τους. Αλλά, θέλουμε να αδυνατίσει από ριζοσπαστική λαϊκή σκοπιά, ακριβώς για να ξεκαθαρίζεται το έδαφος από ιδέες αντιδραστικές, ρατσιστικές, άγριες. Διότι το αδυνάτισμα του συστήματος πρέπει να γίνει με το δυνάμωμα του κινήματος, για να αρχίσει να υπάρχει δραστική λύση. Στις 4 του Οκτώβρη πρέπει ο λαός να μπορεί, αρχικά με την ψήφο του, να σηματοδοτήσει την ικανότητά του να βάλει φρένο στη θύελλα μέτρων που έρχεται», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ