Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και από τα αποκαΐδια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σαν τα όρνεα χίμηξαν οι τραπεζίτες να κατασπαράξουν τους πυρόπληκτους της Αττικής. Από την πρώτη στιγμή, μόλις αποκαλύφθηκε ότι νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές, μυρίστηκαν το ψητό και έσπευσαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Επειδή όμως ο χρόνος ήταν περιορισμένος για να «τρέξουν» τα διάφορα προγράμματα, ώστε να ξέρουν με ακρίβεια πώς και πόσα θα κερδίσουν από τη συναλλαγή τους με τα θύματα των πυρκαγιών, αυτή τη φορά βρήκαν άλλο κόλπο.

Η μία τράπεζα ανακοίνωσε ότι «στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πελάτες της», διακηρύσσει ότι «θα παραμείνει στο πλευρό τους με στόχο να προσφέρει ουσιαστική και διαρκή στήριξη» και ενημερώνει ότι θα δέχεται σε εικοσιτετράωρη βάση τα τηλεφωνήματά τους «ώστε εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας να καταγράψουν τις ανάγκες τους και να δρομολογήσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Η άλλη, με σχετικό Δελτίο Τύπου, «ανακοινώνει το πρώτο μέτρο για την ανακούφιση των πληγέντων» πελατών της που έχουν πάρει οποιασδήποτε μορφής δάνειο και «τους καλεί να προσέλθουν στην τράπεζα μέχρι 4/9/2009» για να «ζητήσουν την ένταξή τους σε πρόγραμμα διευκόλυνσης (...) που η τράπεζα θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή».

Κοντολογίς; Ούτε η μία, ούτε η άλλη είχαν να ανακοινώσουν κάτι συγκεκριμένο, θέλησαν όμως να έχουν σε εγρήγορση τους πελάτες τους, προκειμένου να παραστήσουν ότι κάτι τους προσφέρουν, με αποκλειστικό στόχο κάτι (παραπάνω) να κερδίσουν.

Ακόμα και μέσα από τα αποκαΐδια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ