Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δραστηριότητας των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ διοργάνωσε προχτές εκδήλωση σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, στην Αμαλιάδα, γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη και συγκεκριμένα στην πλατεία Νίκου Μπελογιάννη, όπου βρίσκεται και το μνημείο του αλύγιστου κομμουνιστή.

Χτες το βράδυ, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ διοργάνωσαν αγωνιστικές πικετοφορίες στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα οι πικετοφορίες ξεκίνησαν από τα γραφεία των νομαρχιακών κομματικών οργανώσεων και «η φωνή της αλήθειας» αντήχησε ισχυρή, στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, μέσω των συνθημάτων που φώναζαν οι κομμουνιστές. Στο Βόλο οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο και από εκεί ξεκίνησε η πορεία - με πανό, πικέτες, κόκκινες σημαίες και συνεχή συνθήματα - που κατέληξε στην πλατεία δημαρχείου Νέας Ιωνίας, όπου και πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, που ήταν αφιερωμένη στον αγώνα των νέων κομμουνιστών κατά της αντικομμουνιστικής εκστρατείας.

Με σημαντική παρουσία κατοίκων των χωριών της Λαγκάδας - Συκιάδας στη Χίο τιμήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο ανταρτοχώρι Κυδιάντα (που σήμερα είναι ακατοίκητο) οι αγώνες του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος στο πρόσωπο του δολοφονημένου Σταμάτη Τράτση από τις δυνάμεις του εμφυλιοπολεμικού κράτους το 1948. Η λιτή εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία του γραμματέα της ΝΕ Χίου, Γιώργο Αμπατζή και απαγγελία ποιημάτων του Φώτη Αγγουλέ. Το απόγευμα, διοργανώθηκε εκδήλωση στο Θολό ποτάμι, την έδρα του 4ου Τομέα του ΕΑΜ, όπου τιμήθηκε ο Μιχάλης Βατάκης, φιλόλογος και υπεύθυνος του παράνομου τυπογραφείου του Κόμματος, που εκτελέστηκε στις 20 Αυγούστου του 1948 στο Γουδί, μαζί με άλλους 13 συντρόφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ