Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κροκοδείλια δάκρυα από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕ ΤΟΣΑ ...δάκρυα που έχυσαν για τα αδικοχαμένα δάση της Αττικής, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε μια εστία φωτιάς.

Επειδή όμως ξέρουμε ότι η ...λύπη τους σήμερα, θα μετασχηματιστεί σε ρυθμίσεις που θα βολεύουν επενδύσεις εταιρειών στην καμένη (και έτοιμη για οικοδόμηση) γη αύριο, καλό θα είναι να σιωπήσουν αμφότεροι.

Και δε χρειάζεται να έχουμε μαντικές ικανότητες ή καχυποψία για να κάνουμε αυτή την πρόβλεψη. Ξέρουμε τι γίνεται στην Ηλεία, την Εύβοια και την Πάρνηθα, που κάηκαν πέρσι και πρόπερσι. Και (το χειρότερο γι' αυτούς) το ξέρει κι ο κόσμος.

Οσο για το αστείο ερώτημα του αν θα οργανωνόταν καλύτερα η πυρόσβεση αν ήταν πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου αντί του Κ. Καραμανλή, τι να πει κανείς. Εξαρτάται από πόσες ...τηλεοπτικές σειρές με πυροσβέστες έχουν δει ως έφηβοι.

ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ κανάλια ήταν σαφέστατα στα συμπεράσματά τους: Δεν υπάρχει οργάνωση και δεν είναι επαρκή τα κονδύλια για την πυροσβεστική προστασία. (Τι μας λέτε; Σοβαρά μιλάτε;).

Οταν έρχεται όμως η ώρα τού «γιατί συμβαίνει αυτό;», πέφτει ...άκρα του τάφου σιωπή και τα πλάνα με πυρκαγιές και πανικόβλητους ανθρώπους δίνουν και παίρνουν για να καλυφθεί το κενό.

Δεν περιμένουμε φυσικά να μιλήσουν για τα μεγάλα συμφέροντα των τουριστικών και κατασκευαστικών εταιρειών μέσα ενημέρωσης που έχουν για ιδιοκτήτες επιχειρηματίες του ίδιου φυράματος.

Αφήστε που σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να ...διαπλέκονται και τα συμφέροντα αυτά. Ποτέ δεν ξέρεις. Οπότε οι ...παμμέγιστοι αναλυτές και ρεπόρτερ το ρίχνουν στο καθ' όλα βολικό ...οικολογικό μελόδραμα.

Μιλάμε για ...ερμηνείες - φωτιά και ...καυτές προσεγγίσεις του θέματος.'Η καλύτερα του ...θεάματος.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ