Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Συνεχίζονται οι κομματικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Με πλήθος εκδηλώσεων, το ΚΚΕ δίνει απάντηση - γροθιά στην προσπάθεια της ΕΕ να εξισώσει το Σοσιαλισμό με το φασισμό - ναζισμό

Μετά την ολοκλήρωση των κεντρικών εκδηλώσεων σε Αθήνα, Γράμμο, Πάτρα και Ναύπλιο, καθώς και των άλλων δραστηριοτήτων που κορυφώθηκαν πανελλαδικά το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, συνεχίζονται σήμερα σε πολλές πόλεις, σε χώρους με συμβολικό περιεχόμενο, σε τόπους μαρτυρίων, φυλακίσεων και εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών αντιφασιστών, οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ ενάντια στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, που επιδιώκει την παραχάραξη της Ιστορίας και την εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό.

Σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε:

  • Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού μπροστά στο μνημείο των πεσόντων μαχητών του ΕΛΑΣ και πορεία μέχρι τη Νομαρχία. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κορφιάτης, μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.
  • Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο και πορεία προς το Καπνομάγαζο, το οποίο την περίοδο της Κατοχής λειτούργησε ως φυλακή για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
  • Καβάλα, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στις καφετέριες στην παραλία της πόλης.
  • Σέρρες, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας και θα περάσει από τις παλιές φυλακές (σημερινά δικαστήρια), το τότε στρατοδικείο που οι μόνες αποφάσεις του ήταν «εις θάνατον» (γωνία πλατείας ΙΚΑ και Εθνικής Αντίστασης), τον πλάτανο όπου έγινε άνανδρη δολοφονία αγωνιστών, το Β' Κοιμητήριο Σερρών, όπου γίνονταν όλες οι εκτελέσεις των καταδικασμένων αγωνιστών από τα στημένα στρατοδικεία.
  • Κατερίνη, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από το Σιντριβάνι και θα περάσει από το σημείο όπου ήταν παλιά το κτίριο της Ασφάλειας με κατάληξη και πάλι στο Σιντριβάνι.
  • Κομοτηνή, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πικετοφορία.
  • Ξάνθη, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακόμα, σήμερα Τρίτη οι Κομματικές Οργανώσεις Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ διοργανώνουν μαζικές εξορμήσεις σε Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Εδεσσα και Γιαννιτσά.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται:

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου στη Δράμα, στις 10 π.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία προς το μνημείο πεσόντων του ΔΣΕ.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στο Λαύριο, στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση - συναυλία στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ