Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Πιστοί στη διαχειριστική λογική

Ο εγκλωβισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στις διαχειριστικές λογικές, αποτυπώνεται στις χτεσινές δηλώσεις στελεχών του για την κατάσταση στην οικονομία και την ανεργία.

Ο Π. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη μείωση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2009, έκανε λόγο για «βαθιά χρεοκοπία των κυβερνητικών πολιτικών» για να προσθέσει ότι «ζούμε τη βαθιά χρεοκοπία ενός πελατειακού, κομματικοκεντρικού, νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου που θεμελίωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδώ και μια εικοσαετία». Την ίδια ώρα, κουβέντα δε λέει, για το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα απ' όπου πηγάζουν αυτές οι καταστάσεις και απλά διαπιστώνει «την παταγώδη αποτυχία μιας πορείας διάλυσης, απαξίωσης και εκποίησης του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο γίνεται όλο και πιο αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό και στο οποίο εφαρμόζονται όλο και πιο πελατειακές ρουσφετολογικές και αναξιοκρατικές επιλογές». Και προτείνει ως διέξοδο «μια μεγάλη ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή» και «ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, ανατροπή συνολικά του δικομματισμού». Επιβεβαιώνοντας έτσι τη σοσιαλδημοκρατική πορεία τον πολιτικών φορέων που εκπροσωπεί.

Στο ίδιο πνεύμα, κινήθηκε και ο Δ.Βίτσας, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ο οποίος σε δήλωσή του αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΣΥΕ για την οικονομία, υποστήριξε ότι «επιβεβαιώθηκε και στατιστικά η αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών στον τομέα της οικονομίας». Ο ίδιος σχετικά με τις ανακοινώσεις της ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα το Μάη του 2009, είπε ότι χρειάζεται «ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης με δημόσια παρέμβαση, με νέες θέσεις εργασίας αλλά και αύξηση των επιδομάτων και του χρόνου επιδότησης», αλλά απέφυγε να πει κουβέντα για τα αίτια της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ