Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Ανοιχτά τα μέτωπα για το Σεπτέμβρη

Ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα στον ΣΥΝ, ενώ οι διάφορες πλευρές ετοιμάζονται για το Σεπτέμβρη. Στο μεταξύ, τροφοδοτείται εκ νέου η γνωστή υπόθεση με τον Δ. Χατζησωκράτη, μέλος της ΚΠΕ που ανήκει στην «ανανεωτική πτέρυγα», ο οποίος κατηγορείται από στελέχη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε «μυστική» προεκλογική σύσκεψη σε σπίτι στο Χολαργό τάχθηκε υπέρ της εκλογικής στήριξης, στις ευρωεκλογές, του κόμματος των Οικολόγων - Πράσινων, προκειμένου να μην εκλεγεί η δεύτερη στη σειρά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Σωτηρίου, επειδή είναι κατά της ΕΕ.

Μετά την επιστολή ορισμένων μελών της Πολιτικής Κίνησης Χολαργού του ΣΥΝ που διέψευδαν την καταγγελία για τον Δ. Χατζησωκράτη, στη χτεσινή «Αυγή» δημοσιεύεται ολοσέλιδη επιστολή με τον τίτλο «Κι όμως τα είπε ο Δ. Χατζησωκράτης», που την υπογράφουν τα μέλη της γραμματείας της ΠΚ ΣΥΝ Χολαργού και άλλα στελέχη, με την οποία επαναφέρουν το θέμα και επιμένουν στις καταγγελίες τους.

Από την πλευρά του, ο Δ. Χατζησωκράτης, με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», υποστηρίζει ότι έχει γίνει ο ίδιος στόχος «σπερμολογίας φημών», για να συμπληρώσει ότι «στα θέματα πολιτικής, δεν μασάω τα λόγια μου» και ότι «λειτουργίες και αντιλήψεις του παρελθόντος δεν έπαψαν να υπάρχουν και δυστυχώς αναζητείται ο εσωτερικός εχθρός». Σχολιάζοντας δε τα όσα έχει πει ο Μ. Γλέζος περί «ηγεμονικής στάσης του ΣΥΝ» ανέφερε πως «τον τιμώ αλλά δεν συμφωνώ καθόλου μαζί του».

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του επίσημου ΣΥΝ, ο Π. Σκουρλέτης, μέλος της ΚΠΕ και στέλεχος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΕΤ3, προανήγγειλε εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. «Ενα είναι σίγουρο, είπε, ότι αμέσως μετά την περίοδο των διακοπών πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να υπάρξουν σαφείς επιλογές. Τα ερωτήματα πλέον έχουν αποκρυσταλλωθεί. Εχουμε την ωριμότητα και την πολιτική βούληση μέσα από συνθετικές, δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες να πάμε εμπρός. Δεν μπορεί το φθινόπωρο να μας βρει με τα ίδια προβλήματα που είχαμε τους προηγούμενους μήνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ