Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Μια μάνα με το παιδί της νεκρό στην αγκαλιά, από κατοχικά πυρά. Ορκίζεται εκδίκηση στο όνομα του Αλλάχ. Εικόνα συνηθισμένη - για μερικούς - στο Αφγανιστάν. Αλήθεια, τι μπορείς να πεις σε αυτή τη μάνα. Οτι το παιδί της δεν είναι το μοναδικό; Οτι υπήρξαν και άλλα πριν, εκατοντάδες; Την «καλύτερη» και πιο «παρήγορη» απάντηση δίνουν οι ίδιες οι κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν: «τον τελευταίο μήνα σε αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν λιγότεροι άμαχοι»! Δεν το πιστεύετε, υπάρχουν και στοιχεία: Τον Ιούλη έχασαν τη ζωή τους «μόνο έξι άμαχοι» από κατοχικά πυρά αντί 89 τον Ιούλη του 2008, ενώ φέτος οι αεροπορικές επιδρομές αυξήθηκαν κατά 40%! Πραγματική πρόοδος!

Αξιωματούχοι των αμερικανο - ΝΑΤΟικών δυνάμεων δηλώνουν μάλιστα ότι αυτό οφείλεται στην «καλύτερη οργάνωση» και τα «αυστηρότερα στοχευμένα χτυπήματα», που έχουν «καλύτερα αποτελέσματα»... Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι σε όσους νεκρούς βαφτίζονται Ταλιμπάν δεν υπάρχουν άμαχοι, καθώς η διασταύρωση είναι αδύνατη και οι φωνές πνίγονται, άλλωστε κατά τις δηλώσεις των κατοχικών, «Ταλιμπάν και άμαχοι φορούν τα ίδια ρούχα, αδύνατο να τους ξεχωρίσεις».

Κατά τα άλλα, στο Αφγανιστάν είναι προεκλογική περίοδος και η κατοχή στην πραγματικότητα αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο και να στείλει μήνυμα στο λαό, ότι ακόμα και η ζωή τους οφείλεται στη «μεγαλοψυχία» των ιμπεριαλιστών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ