Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μήνυμα πυγμής για αντιδραστικές αλλαγές

Παράλληλα με τις φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις, προχωρούν και τα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος, με το πρόσχημα της πάταξης της «εξτρεμιστικής δράσης»

Μήνυμα πυγμής όσον αφορά την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής των διαρθρωτικών αλλαγών έστειλε για ακόμα μια φορά ο Κ. Καραμανλής, φροντίζοντας ταυτόχρονα να τροφοδοτήσει τον κουρνιαχτό της προεδρολογίας - εκλογολογίας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για την επέτειο της πτώσης της χούντας, προχώρησε σε επίδειξη της βούλησής του να αγνοήσει το πολιτικό κόστος, προκειμένου να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης της νέας αντιλαϊκής επίθεσης, όπως επιτάσσει το συμφέρον του κεφαλαίου, αλλά και να ενισχύσει την κρατική καταστολή κατά της «εξτρεμιστικής δράσης», όπως είπε. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι έχουν ωριμάσει οι κοινωνικές συνθήκες, ενώ θεωρεί σύμμαχο την παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Οι κοινωνικές συνθήκες έχουν ωριμάσει και οι διεθνείς προκλήσεις απαιτούν να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και νέα ταχύτητα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση κατέδειξε, όσο ποτέ στο παρελθόν, την αναγκαιότητα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών παντού», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την «ξεκάθαρη» απόφαση της κυβέρνησης «να προχωρήσουμε σε βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Και αυτό «όχι διότι το ζητεί η ΕΕ, αλλά διότι το απαιτούν οι συγκυρίες, οι ανάγκες του τόπου και το συμφέρον της χώρας».

Στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα ανέδειξε τις «μεταρρυθμίσεις» στο δημόσιο τομέα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Παιδεία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο κυνήγι των μεταναστών και την ανάγκη περιορισμού των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων στο όνομα της ασφάλειας των πολιτών.

«Δεν αντέχει η χώρα και δεν είναι δυνατό να ανεχθούμε ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης», αποφάνθηκε προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον ανελέητο διωγμό των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, ενώ διακήρυξε εκ νέου τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το βάρβαρο ευρωπαϊκό σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση, να εντείνει τους ελέγχους και να ενισχύσει επί το αντιδραστικότερον το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Σε ό,τι αφορά τα θέματα «ασφάλειας», τόνισε: «Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη: Καμιά ανοχή στο έγκλημα και την εξτρεμιστική δράση. Πήραμε και θα πάρουμε, στις κατευθύνσεις αυτές, όποια μέτρα χρειαστούν».

Παράλληλα, ανέβασε τους τόνους της δικομματικής κοκορομαχίας με αφορμή την προεδρολογία - εκλογολογία, εξαπολύοντας φραστική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. «Η θέση αυτή είναι και ουσιαστική παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα ευτελισμού των θεσμών. Και αυτό δεν το δικαιούται κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακραία ανευθυνότητα», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ