Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Ψευτοκαυγάς για τη γρίπη με το βλέμμα στις κάλπες

Στο πεδίο της αντιπαράθεσης για την κυβερνητική καρέκλα εντάσσουν τα δύο κόμματα το χειρισμό της πανδημίας

Τα τεράστια κενά στην πρόληψη, που γεννά η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δεν έχουν θέση στη δικομματική αντιπαράθεση, αφού η συγκεκριμένη πολιτική αποτελεί στρατηγική επιλογή και των δύο
Τα τεράστια κενά στην πρόληψη, που γεννά η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δεν έχουν θέση στη δικομματική αντιπαράθεση, αφού η συγκεκριμένη πολιτική αποτελεί στρατηγική επιλογή και των δύο
Στη δικομματική διαμάχη για την κυβερνητική εξουσία εντάσσουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ την αντιπαράθεση για τη «νέα γρίπη», με το καθένα από τα δύο κόμματα να προσπαθεί να πείσει ότι είναι πιο ικανό για την αντιμετώπιση και της συγκεκριμένης «κρίσης». Τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ ανησυχούν ακόμα και για το ενδεχόμενο η αναμενόμενη επέλαση του ιού της γρίπης να επηρεάσει τα σχέδιά τους για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου χαράσσουν την τακτική τους έχοντας κατά νου ότι η αντιμετώπιση της «νέας γρίπης» μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση των πολιτικών εξελίξεων το επόμενο διάστημα, την ίδια ώρα που η Ιπποκράτους επικεντρώνει την κριτική της στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο ή αντιμετωπίζει επικοινωνιακά το ζήτημα της κρίσης.

Την τακτική της κυβέρνησης συνόψισε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος από τη μια ζήτησε «εθνική συναίνεση» και από την άλλη επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί μικροκομματική εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ζητήματος. Ταυτόχρονα, ο Ε. Αντώναρος καλλιέργησε την εικόνα ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για την αντιμετώπιση της γρίπης» και λαμβάνει όλα τα μέτρα «όποτε αυτά επιβάλλονται από την εξέλιξη της πανδημίας». Για του λόγου το αληθές επικαλέστηκε τα τρία σχέδια (σ.σ. επί χάρτου) για την αντιμετώπιση της γρίπης: Το εθνικό σχέδιο πανδημίας γρίπης που υπάρχει από το 2005, το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο «Αρτεμις» και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο που εκπονήθηκε τον περασμένο Μάη. Στον αντίποδα εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι με αρκετή καθυστέρηση «ανακάλυψε» το θέμα και το μόνο που επιδιώκει είναι η μικροκομματική εκμετάλλευση της γρίπης, παραποιώντας μάλιστα, όπως είπε, τα πραγματικά στοιχεία.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε τη φραστική κριτική στην κυβέρνηση ως «στοιχειώδη υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ελέγξει την κυβέρνηση», διαπιστώνοντας ότι «η κυβέρνηση ενοχλήθηκε και συμπεριφέρεται ωσάν να μην έχει κανένας το δικαίωμα να κρίνει αυτά τα οποία κάνει». Επί της ουσίας όμως ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξάντλησε την κριτική του ΠΑΣΟΚ στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν υπάρχει καθημερινή ενημέρωση. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε, επίσης, ότι «στις σοβαρές χώρες υπάρχει καθημερινή ενημέρωση, όχι από τον υπουργό ή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά από άτομο που ορίζεται από το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο για να κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ