Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
O γνωστός αγοραίος δημοσιολόγος

Γρηγοριάδης Κώστας

O γνωστός δημοσιολόγος της τελευταίας σελίδας στο «Βήμα» έγραψε χτες ότι αφού το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έκαναν κινητοποίηση για τα διόδια, θα πρέπει να κάνουν κινητοποίηση για να μοιράζουν αυτοκίνητα ώστε να αξιοποιηθούν οι δρόμοι χωρίς διόδια. Και στη συνέχεια, ότι πρέπει να γίνει άλλη μία κινητοποίηση ώστε η βενζίνη να παρέχεται δωρεάν για να εφοδιάζουν με καύσιμο τα αυτοκίνητα για να κινούνται στους δρόμους χωρίς διόδια. Στο διά ταύτα; Ο κύριος δημοσιολόγος λέει πως το ΚΚΕ «εθίζει τον λαό και στην κινητοποίηση και στην τζαμπαρία», «μαθαίνει τον κοσμάκη ότι η φυσιολογική κατάσταση των πραγμάτων είναι να απλώνει το χέρι και να παίρνει ό,τι του γουστάρει», πως «διδάσκει το λαό ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην άσκηση της ιδιοκτησίας του λαού, στον οποίο ανήκουν τα πάντα και δικαιούται να τα χρησιμοποιεί κατά την απόλυτη ευκολία του».

Θα μπορούσε να του πει κανείς με τον ίδιο το δικό του τρόπο γραφής: «Και εσένα τι σε κόφτει; Δικοί σου είναι οι δρόμοι και οι παραλίες ή χάνεις τον παρά από τα διόδια και τις πλαζ;».

Αλλά επειδή ο δημοσιολόγος τη δουλειά του κάνει, δηλαδή στηρίζει τον κόσμο της εκμετάλλευσης και του πλούτου, βγαίνει δημοσιολογώντας ακραία (ή μήπως χυδαία, γιατί αυτό κάνει με το «τζάμπα» αλλά με σοβαροφάνεια;) για να καταλαγιάσει κάθε ιδέα αμφισβήτησης της αγοράς. Αλλωστε, αγοραίος είναι. Και λέει με τον αγοραίο λόγο του πως η αμφισβήτηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, η διεκδίκηση και η πάλη για τη μετατροπή της σε κοινωνική ιδιοκτησία, η εναντίωση στο «τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται» και η κατάργηση της αγοράς, πρέπει να τσακιστούν ως ιδέες που διαμορφώνουν συνειδήσεις ανατροπής του συστήματος. Καλή η προσπάθεια του δημοσιολόγου, που βγάζει σπυράκια με τις κινητοποιήσεις και την απαίτηση των «πληβείων» να έχουν ζωή. Το καταλαβαίνει καλά αυτό, ξέροντας πως θα γίνει όταν καταργηθούν τα αφεντικά ως ιδιοκτήτες και οι όμοιοι σαν και του λόγου του, γι' αυτό σκούζει. Και δεν το κάνει και τζάμπα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ