Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Στο κενό η επιχείρηση τρομοκράτησης

Δυναμική η συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει το κλαδικό συνδικάτο

Με συντονισμό και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην απλήρωτη εργασία, επέκταση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και σε άλλα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, απαντούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού στην ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων, που επιδιώκουν να φρενάρουν τους αγώνες τους με τρομοκρατία και τραμπούκικες ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Στους πάνω από 100 εργαζόμενους του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη βδομάδα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων (μισθούς Απρίλη, Μάη και Ιούνη, αλλά και δεδουλευμένα Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, άδεια και επίδομα αδείας της περσινής σεζόν), καθώς και του ξενοδοχείου «Αχιλλέας», που επίσης διεκδικούν την καταβολή μισθών Μάη και Ιούνη και τα δεδουλευμένα της περσινής σεζόν (Αύγουστος, Σεπτέμβρης, άδεια και επίδομα αδείας), προστέθηκαν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων «ΜΙΡΑΜΑΡΕ», «ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ», «ΑΛΜΠΑΝΤΡΟΣ». Η μαζική συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία μαρτυρά την αγωνιστική διάθεση όλο και περισσότερων εργαζομένων να παλέψουν μαζί με το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ για τα δικαιώματά τους.

Η αγωνιστική κινητοποίηση και συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους έχει ενοχλήσει σημαντικά τους μεγαλοξενοδόχους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εργοδοσίας στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», όπου, προσάπτοντας ψεύτικες κατηγορίες σε στελέχη του σωματείου για τη δημιουργία επεισοδίων, ζητά την άμεση επέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας, βάλλοντας ουσιαστικά ενάντια στο ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων να προκηρύσσουν κινητοποιήσεις. Με ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τους εργοδοτικούς ισχυρισμούς και καταγγέλλουν το κλίμα τρομοκράτησης που καλλιεργεί η εργοδοσία. Με απειλές ενάντια στους συνδικαλιστές αντέδρασε η εργοδοσία και στο ξενοδοχείο «ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ», όπου κατέβηκαν στο δρόμο και Ρουμάνες καθαρίστριες με την προτροπή και παρακίνηση των συναδέλφων τους.

Ηχηρή απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία έδωσαν οι εργαζόμενοι και μέσα από το προχθεσινό μαζικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας από το ΠΑΜΕ, μέσα από το οποίο εκφράστηκε, παράλληλα, η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ