Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Μόνη απάντηση στην κατάσταση που κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς μπορεί να δώσει η μαζική συμμετοχή στην απεργία και την περιφρούρηση

Η επιτυχία της απεργίας θα είναι επιτυχία συνολικά των εργαζομένων σημειώνει το ΠΑΜΕ (φωτ. από την περιφρούρηση της απεργίας στις 8 Ιούλη)
Η επιτυχία της απεργίας θα είναι επιτυχία συνολικά των εργαζομένων σημειώνει το ΠΑΜΕ (φωτ. από την περιφρούρηση της απεργίας στις 8 Ιούλη)
Ολα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της μεθαυριανής 24ωρης απεργίας στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Γάλακτος, των Τροφίμων και των Ποτών, για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παίρνει η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου. Οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας και των σωματείων - μελών της, που συσπειρώνονται στη γραμμή της, πραγματοποιούν καθημερινές περιοδείες στους τόπους δουλειάς (χτες περιοδείες έγιναν σε «Κόκα - Κόλα», «ΠΕΠΣΙΚΟ», «Καραμολέγκος» κλπ.), συζητούν με τους εργαζόμενους την αναγκαιότητα της αποφασιστικής συμμετοχής στην απεργία και την περιφρούρησή της, ώστε να πάρει απάντηση η αδιαλλαξία της εργοδοσίας, να δοθεί νέα ώθηση στην υπεράσπιση των αναγκών των εργαζομένων. Σε αυτή τη βάση άλλωστε η Ομοσπονδία θα προσέλθει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη συνάντηση που έχει οριστεί με το ΣΕΒ.

Την ίδια στιγμή, τονίζοντας ότι η νίκη του κλάδου θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας.

Ανάλογη δουλειά κάνουν και τα επιχειρησιακά σωματεία. Οπως χαρακτηριστικά λέει στον «Ρ» ο πρόεδρος του σωματείου της «TASTY» Γιάννης Σχοινάς, οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι η μάχη για την κλαδική σύμβαση είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μάχη. Καταλαβαίνουν ότι στόχος της εργοδοσίας είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και η εφαρμογή ατομικών συμβάσεων με σίγουρα πολύ χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Εκτός από το ζήτημα της σύμβασης, όπως είπε ο συνδικαλιστής, οι εργαζόμενοι έχουν και άλλα ανοικτά μέτωπα στην «TASTY». Για παράδειγμα, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην παραγωγή είναι όλοι ανειδίκευτοι εργάτες, αφού η εργοδοσία αρνείται να εφαρμόσει τις ειδικότητες. Σοβαρό επίσης είναι το ζήτημα της έλλειψης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα από τις αρχές του 2009 να συμβούν στο εργοστάσιο δυο εργατικά «ατυχήματα».

Στη μάχη και οι λογιστές

Την ίδια μέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και στη συνέχεια πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ, κλιμακώνοντας τον αγώνα της για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και καταγγέλλοντας την παρελκυστική τακτική των εργοδοτών που δεν απαντούν στην πρότασή της για τη σύμβαση.

Τέλος η ΠΟΛ καλεί σε μαζική συμπαράσταση στους απεργούς του Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, καλώντας ειδικά τους λογιστές και τις λογίστριες που εργάζονται στους χώρους που καλύπτει η Ομοσπονδία του κλάδου να συμπαραταχθούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην απεργία της 23ης Ιούλη για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, ενάντια στη γενικότερη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ