Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στο δρόμο κατέβηκαν πάνω από 100 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» στην Κέρκυρα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών από την εργοδοσία. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, με τη στήριξη του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, βρίσκονται από χθες το πρωί σε διαρκή επίσχεση εργασίας έως ότου καταβληθούν τα δεδουλευμένα της περσινής σεζόν (Σεπτέμβρης, Οκτώβρης, άδεια και επίδομα αδείας) και των μηνών Απρίλη, Μάη και Ιούνη.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το ταξικό τους σωματείο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από την πύλη εισόδου του εργοστασίου, προχωρώντας κατά τη διάρκεια της μέρας σε συμβολικούς ωριαίους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Λευκίμμης - Κέρκυρας. Η καθολική σχεδόν συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή πρώτη μέρα της επίσχεσης εργασίας σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού δείχνει την αποφασιστικότητα, την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων να υπερασπιστούν το μόχθο και τον ιδρώτα τους, τα δικαιώματά τους, απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία.

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται απο χθες και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Αχιλλέας», διεκδικώντας την καταβολή των μισθών Μάη και Ιούνη, καθώς και τα δεδουλευμένα της περσινής σεζόν (Αύγουστος, Σεπτέμβρης, άδεια και επίδομα αδείας), ενώ σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΜΙΡΑΜΑΡΕ», προκειμένου να συντονίσουν τα βήματα της πάλης τους ενάντια στην απλήρωτη εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ