Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναδείχθηκε το πάθος της ΚΝΕ για την Ιστορία και την προστασία του περιβάλλοντος

Στις εκδηλώσεις του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου το Σάββατο και την Κυριακή στην εκδήλωση κορύφωσης στο Κεφαλοχώρι (Λυκόραχη), συμμετείχε πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Από το χώρο της κατασκήνωσης της ΚΝΕ, το απόγευμα του Σαββάτου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε: «Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα με την μπόχα των σκανδάλων, των οικονομικών, των πολιτικών, των διασυνδεδεμένων με το κοινό έγκλημα. Υπάρχει και η νεολαία, ένα σημαντικό μέρος της νεολαίας, που αναζητά να έρθει σε επαφή με την Ιστορία, ιδιαίτερα με την Ιστορία του πρόσφατου αλλά και παλαιότερου λαϊκού κινήματος. Είναι η νεολαία που διαλέγει χώρους με ιστορική σημασία, αλλά και χώρους που ξεχωρίζουν για το φυσικό τους περιβάλλον, για το δάσος, σε μια εποχή όπου η Ιστορία όχι μόνο παραγράφεται ή αλλοιώνεται, αλλά και σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον κυριολεκτικά απειλείται. Πιστεύουμε ότι αυτός ο χώρος σηματοδοτεί και τα δύο: Το πάθος της νεολαίας, ιδιαίτερα της ΚΝΕ, για την Ιστορία, αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Νωρίτερα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε ξεναγηθεί στην έκθεση, που λειτουργούσε στην κατασκήνωση, με χάρτες και επεξηγηματικό υλικό για τη μεγάλη μάχη του ΔΣΕ στο Γράμμο, ενώ και το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου ξεναγήθηκε στην κατασκήνωση και συνομίλησε με νέους που συμμετείχαν στο Διήμερο.


Την Κυριακή, πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Κεφαλοχώρι, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ανέβηκε στο μνημείο του ΔΣΕ που βρίσκεται πάνω από το χωριό και κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας την εποποιία του ηρωικού αυτού λαϊκού στρατού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ