Κυριακή 5 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Απεργιακός συντονισμός στις 8 Ιούλη για τις Συμβάσεις

Η 24ωρη απεργία της Τετάρτης να γίνει υπόθεση των εργαζομένων για να πάρει ηχηρή απάντηση η εργοδοτική αδιαλλαξία

Το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων ως το μοναδικό και σίγουρο «όπλο» απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας η οποία επιχειρεί να χτυπήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να βάλει φρένο στην ανάπτυξη των αγώνων για μισθούς και μεροκάματα που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, προτάσσουν και οργανώνουν οι ταξικές Ομοσπονδίες των Οικοδόμων, των Εργαζομένων στο Φάρμακο, των Λογιστών και των Εργαζομένων στο Γάλα, στα Τρόφιμα και Ποτά με 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 8 Ιούλη. Την έμπρακτη στήριξή του σ' αυτόν τον αγώνα εκφράζει και το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή ώστε η εργοδοσία και όσοι την στηρίζουν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο να πάρουν αγωνιστική απάντηση. Οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας συνεχίζονται καθημερινά. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ η Ομοσπονδία Λογιστών καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στα γραφεία της.

Εδώ και μέρες οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων με περιοδείες στους τόπους δουλειάς και συσκέψεις, προκειμένου οι κινητοποιήσεις να γίνουν υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Προσπάθεια που θα ενταθεί τις ελάχιστες μέρες που απομένουν μέχρι την απεργία. Από την άλλη, η εργοδοσία, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες αντιδραστικές αποφάσεις των υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σκληραίνει τη στάση της προσφέροντας αυξήσεις ψίχουλα στους μισθούς των εργαζομένων, προσπαθώντας να κρύψει την πίεση που ασκούν τα αγωνιστικά βήματα των εργαζομένων. Γι' αυτό και η απεργιακή μάχη της Τετάρτης αποκτά μεγάλη σημασία, συνολικά για την εργατική τάξη, είναι ουσιαστική συμβολή στον αγώνα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου και της οργάνωσης της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης.

Επιτακτική η κλιμάκωση

Οπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η επίθεση της εργοδοσίας στον κλάδο δεν περιορίζεται μόνο στην άρνηση της υπογραφής ικανοποιητικής ΣΣΕ. Η ανεργία στον κλάδο που διογκώνεται καθημερινά οξύνει την ασυδοσία των εργοδοτών. Χιλιάδες οι απολύσεις, οι απλήρωτοι εργάτες, το 7ωρο και το 8ωρο, επισημαίνει χαρακτηριστικά, το έχουν μετατρέψει σε 12ωρα και 14ωρα, το κλέψιμο της ασφάλισης είναι μόνιμο πρόβλημα, τα ελλιπή έως και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στοιχίζουν τη ζωή δεκάδων οικοδόμων. Γι' αυτό η Ομοσπονδία καλεί τον κλάδο να απαντήσει «με πόλεμο στον πόλεμο της εργοδοσίας. Δεν κάνουμε πίσω από τις απαιτήσεις του κλάδου».

Στην ίδια κατεύθυνση και η ταξική Ομοσπονδία στο γάλα, στα τρόφιμα και ποτά παλεύει για την αποφασιστική συμμετοχή του κλάδου στην απεργία, καθώς όπως τονίζει «εάν τώρα σκύψουμε το κεφάλι μάς επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερα για το μέλλον». Γι' αυτό, υπογραμμίζει, «πρέπει να δώσουμε τη μάχη στις πύλες των εργοστασίων για την περιφρούρηση της απεργίας, να τους δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας, να τους στείλουμε το μήνυμα ότι και ικανοποιητικές ΣΣΕ θα αναγκαστούν να υπογράψουν και κανένα αντεργατικό μέτρο δε θα τους αφήσουμε να περάσουν εις βάρος μας».

Ολα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας παίρνει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και η Ομοσπονδία των Λογιστών. Σ' αυτήν την κατεύθυνση η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Φάρμακο καλεί αύριο, στις 5.30 το απόγευμα, τα σωματεία μέλη της σε σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν ακόμα πιο συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.


Γ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ