Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποπροσανατολισμός από την αντιλαϊκή επίθεση

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η νέα σφοδρή επίθεση κατά των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, το κυβερνητικό επιτελείο πυροδοτεί τον αποπροσανατολιστικό κουρνιαχτό της εκλογολογίας

Να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από την αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με αιχμή την ανατροπή των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, επιχειρεί η κυβέρνηση, πυροδοτώντας τον κουρνιαχτό της εκλογολογίας.

Διατηρώντας το «δικαίωμα» να αποφασίσει για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ανάλογα με το κομματικό συμφέρον, η κυβέρνηση επικεντρώνει στη γρήγορη προώθηση του νέου κύκλου των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης.

Σε αυτή τη φάση, η κυβερνητική προπαγάνδα έχει αναλάβει να υποστηρίξει ως αναγκαία και αναπόφευκτα τα 15 μέτρα κατεδάφισης των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που εξήγγειλε ο Γ. Παπαθανασίου, προβάλλοντας μάλιστα τον ισχυρισμό ότι δεν συνεπάγονται πολιτικό κόστος, επειδή τάχα είναι «προς όφελος όλων των πολιτών».

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι «εκείνο που απορροφά όλη την ενέργεια της κυβέρνησης είναι να πάμε μπροστά τη χώρα με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις...». Παράλληλα, ο Ευ. Αντώναρος επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική στις «διαρθρωτικές αλλαγές», που ανακοίνωσε προχτές ο υπουργός Οικονομίας, λέγοντας ότι δεν είναι κάτι καινούργιο, έχουν προαναγγελθεί εδώ και αρκετό διάστημα, αλλά και ότι «είναι μέσα στο πρόγραμμά μας και τις προθέσεις μας». Κάνοντας επίδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προωθήσει το πρόγραμμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, ο εκπρόσωπος σημείωσε με νόημα ότι «εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μειώσουμε, ούτε στο ελάχιστο, τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ώστε η χώρα να πάει μπροστά».

Την ίδια στιγμή, όμως, η κυβέρνηση θεωρεί βολική για την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων την αποπροσανατολιστική φασαρία που προκαλείται γύρω από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Παρόλο που ο Κ. Καραμανλής αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ωστόσο επιχειρεί να πείσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, πλειοδοτώντας στο δικομματικό καυγά που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα.

Ο Ευ. Αντώναρος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία εισέρχεται η χώρα, επικαλούμενος ότι ήδη έχουν σπεύσει στο ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσουν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου από τις 17 Αυγούστου.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των κομμάτων στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στάση του ΚΚΕ, επιχειρώντας, ανεπιτυχώς, να δημιουργήσει σύγχυση και ψευδαισθήσεις ότι ίσως να άλλαζε αυτή επειδή ο νυν πρόεδρος είναι δημοφιλής! «Δε συμφωνούμε φυσικά με τη διαχρονικά γνωστή στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας να μην ψηφίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πολύ περισσότερο τώρα, που μιλάμε για το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχει μεγάλη αποδοχή από τους Ελληνες πολίτες και είναι σύμβολο ενότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος.

Εστίασε, ωστόσο, τις πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί την προεδρική εκλογή για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες. «Η συμπεριφορά αυτή του ΠΑΣΟΚ συνιστά έναν ανεπίτρεπτο ευτελισμό των θεσμών», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι ξεκινά μια μακρά προεκλογική περίοδος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν στην προώθηση του κυβερνητικού έργου. «Δεν έχει πρόθεση (σ.σ. ο Κ. Καραμανλής) να κάνει εκλογές, αλλά βεβαίως αντιλαμβάνεστε ότι οι δυσκολίες υπάρχουν με τους 151. Οι δυσκολίες υπάρχουν πάντα όταν έχεις την πλειοψηφία του ενός», είπε χαρακτηριστικά (μιλώντας στον «Αλφα 9,89») η Μαρ. Γιαννάκου, επισημαίνοντας ότι «με όλα αυτά τροφοδοτείται μια μακρά προεκλογική περίοδος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ