Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Συνεχίζουν την προβοκάτσια

Παρά το στραπάτσο που έπαθαν με τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τον αντικομμουνιστικό τους κατήφορο

Την ίδια ώρα που χτες οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ παραδέχονταν ότι πήραν λεφτά από τον Θ. Τσουκάτο, τα οποία, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, προέρχονταν από τα ταμεία της «Ζήμενς», ο Θ. Πάγκαλος προχωρούσε σε νέα προβοκατόρικη επίθεση για τα οικονομικά του ΚΚΕ.

Ακολουθώντας τη γνωστή γκαιμπελική μέθοδο της λάσπης και χωρίς - όπως πάντα - να παρουσιάσει έστω και ένα στοιχείο, ο Πάγκαλος μιλώντας στο «Μέγκα» ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ ψεύδεται για τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών της Βουλής. Παρά το πρόσφατο στραπάτσο που έπαθε όταν το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα έγγραφα και εκθέσεις ορκωτών λογιστών, που αποδεικνύουν ότι έχει γίνει ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά του Κόμματος, πιστός στην προβοκατόρικη επιχείρηση που του έχει αναθέσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επανήλθε χτες για να υποστηρίξει ότι «είναι γελοία η έκθεση των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του Περισσού»...

Είναι «γελοία», γιατί, όπως ο Πάγκαλος ισχυρίστηκε, «η έκθεση των ορκωτών λογιστών παίρνει τα χαρτιά που τους δίνεις και αποφασίζει αν τα χαρτιά αυτά είναι σωστά γραμμένα. Δεν ψάχνει η έκθεση να δει πηγές και στοιχεία. Αμα τη διαβάσει κανείς όπως τη δημοσιεύσανε στο "Ριζοσπάστη" διαπιστώνει ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ ορθώς τα λέει. Δεν διαπιστώνουμε όμως και δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε ποιος δίνει λεφτά στο ΚΚΕ. Πόσα δίνει και πώς τα δίνει»... Αφού, λοιπόν, η προβοκάτσια για τη δήθεν άρνηση του ΚΚΕ για «ελέγχους» δεν πέρασε, ο Πάγκαλος δεν ...άντεξε και ομολόγησε ποιοι είναι οι στόχοι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των κέντρων που συνδιαλέγεται. Τα ονόματα των μελών, των φίλων και των οπαδών του ΚΚΕ από τα λαϊκά στρώματα που το ενισχύουν οικονομικά, ζητάει ο Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ. Επιδιώκουν μ' αυτόν τον τρόπο και δήθεν στο όνομα της ...«διαφάνειας» να πάρουν στα χέρια τους ονομαστικές λίστες και μ' αυτές να «τροφοδοτήσουν» κατασταλτικούς και εργοδοτικούς μηχανισμούς, να συμβάλουν στον «εμπλουτισμό» του «φακελώματος» για λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Οσο και αν επιχείρησε ο Πάγκαλος με το γνωστό ύφος και ήθος που τον διακρίνουν και το υβρεολόγιο που χρησιμοποιεί να στηρίξει το αντίθετο, καλώντας τους κομμουνιστές «να πάνε σε ψυχίατρο αν νομίζουν ότι τους παρακολουθούν η CIA και η ασφάλεια», ισχυριζόμενος παράλληλα ότι «κανείς δεν κινδυνεύει να απολυθεί γιατί οι εργοδότες θέλουν να τα έχουν καλά με τους συνδικαλιστές»(!!), οι νόμοι που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικές αποφάσεις που έχουν υπογράψει τον διαψεύδουν.

Μήπως ξεχνά ο Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ ότι επί των κυβερνητικών τους ημερών ασφαλίτες πιάστηκαν να έχουν μπει σε πορείες και συσκέψεις συνδικαλιστών... Μήπως ξεχνά το πλήθος των συμφωνιών που υπέγραψαν με τις ΗΠΑ με στόχο τη χορήγηση «προσωπικών δεδομένων» στο όνομα της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας». Μόλις προχτές εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, χαιρέτισε τις συμφωνίες της κυβέρνησης της ΝΔ με τις ΗΠΑ, οι οποίες θα δρομολογήσουν νέο «φακέλωμα» με πρόσχημα τη «χορήγηση βίζας».

Οσο για την αναφορά του στους «εργοδότες που θέλουν να τα έχουν καλά με ορισμένους συνδικαλιστές» και ότι κανένας δεν «κινδυνεύει να απολυθεί», προφανώς θα αναφέρεται στους «εργατοπατέρες» των ηγεσιών των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και συνυπογράφουν με τον ΣΕΒ αύξηση ενός ευρώ τη μέρα στο μεροκάματο των εργατών και συμμετέχουν στους «κοινωνικούς διαλόγους». Αυτούς τους συνδικαλιστές τους θέλουν πράγματι τα αφεντικά... Για τους υπόλοιπους, γι' αυτούς που αγωνίζονται μέσα στις γραμμές του ταξικού κινήματος το παράδειγμα των «Τζάμπο» και πολλών άλλων επιχειρήσεων που προχωρούν σε απολύσεις και απειλές σε βάρος τους αποδεικνύει το αντίθετο. Το ΚΚΕ, λοιπόν, δε θα τους κάνει τη χάρη να παραδώσει τα ονόματά τους, όταν το στηρίζουν και το ενισχύουν οικονομικά.

Τα περί διαφάνειας για τα οποία κομπάζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ας πάει να τα αναζητήσει ανάμεσα στα στελέχη του, στις ομολογίες του Τσουκάτου, στις καταγγελίες της Β. Παπανδρέου ότι κάποιοι πλούτισαν και στις εκτιμήσεις του Πάγκαλου ότι «δεν είναι παράνομο ο Τσουκάτος να μετέφερε μια σακούλα με λεφτά στο κόμμα του»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ