Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είμαστε όλοι πελάτες...

Γρηγοριάδης Κώστας

Την αντίληψη της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και ευρύτερα της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου, για τον άνθρωπο, παρουσίασε κυνικά μέσα σε λίγες λέξεις ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας προχτές σε συνέδριο για τους «Συνεργατικούς Σχηματισμούς (Clusters) Επιχειρήσεων». Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον τομέα της βιο-αγροδιατροφής είπε χαρακτηριστικά: «Το σχετικό Cluster αγγίζει ακριβώς αυτό το παραγωγικό κομμάτι της χώρας, έχοντας ως στόχους την παραγωγή εξειδικευμένων προϊόντων σε διαφορετικές μεγάλες καταναλωτικές ομάδες, όπως αυτές των νεφροπαθών, διαβητικών, ηλικιωμένων, καρκινοπαθών, εγκύων, καθώς και την υποστήριξη της περιφέρειας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Καταναλωτικές ομάδες... Για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο οι καρκινοπαθείς και οι νεφροπαθείς δεν είναι ασθενείς, είναι «καταναλωτικές ομάδες» ή αλλιώς πελάτες για τις διάφορες επιχειρήσεις τροφίμων και φαρμάκων. Αντίστοιχα, οι ηλικιωμένοι δε χρήζουν πρόνοιας από την πολιτεία αλλά αντιμετωπίζονται πάλι ως πελάτες αντίστοιχων επιχειρήσεων...

Ο καπιταλισμός δε βλέπει ανθρώπους. Βλέπει μόνο: Εργάτες (για να τους ξεζουμίζει, προκειμένου να βγάζει από τη δουλειά τους όσο περισσότερο κέρδος μπορεί) και πελάτες (για να τους κλέβει από την τσέπη τα ψίχουλα που τους δίνει ως μισθό).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ