Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο κέντρο του Πειραιά
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο κέντρο του Πειραιά
Νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων εγκαινίασαν χτες οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και για την πραγματική προστασία των ανέργων. Με αιφνιδιαστική μαζική πορεία στους δρόμους του Πειραιά, το συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό του εμπορικού κέντρου της πόλης (διασταύρωση Β. Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου) και με συνθήματα, όπως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», έδωσαν ένα ηχηρό πρώτο μήνυμα, για τους νέους αγώνες που προετοιμάζουν, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην αντιλαϊκή πολιτική που συνδυαμορφώνει με το ΠΑΣΟΚ, τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συμμάχους τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιούλη, οπότε θα γίνει παύση εργασιών στις 12.30 το μεσημέρι, συγκέντρωση μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στη 1, στις δεξαμενές Βασιλειάδη στο λιμάνι της Δραπετσώνας και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και έπεται συνέχεια.

Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν απόφαση των ίδιων των εργατοτεχνιτών. Εσπευσαν να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα των ταξικών τους συνδικάτων, να συμμετέχουν στην ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσαν το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά οι διοικήσεις, για να καθορίσουν το αγωνιστικό τους πρόγραμμα. Οι εργάτες, εξοπλισμένοι από τις κατακτήσεις που έχει φέρει μέχρι τώρα ο ταξικός, καλά οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας τους, που έχει βάση τη γραμμή πάλης και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, κατακτήσεις όπως η υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, 1.000 ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ανέργους, 25 ένσημα για να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έως το 2013, εκτίμησαν ότι ο αγώνας είναι ανάγκη για συνεχιστεί και να κλιμακωθεί για την προστασία των ανέργων, δίνοντας επιτόπου την πρώτη απάντηση.

Σύσκεψη και στη Θεσσαλία

Τον αγώνα τους συνεχίζουν και οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί των τριών επιχειρήσεων ιματισμού «Ραπτέξ», «Τέγος» και «Γκρουπ Φάσιον», που χτες προχώρησαν σε ευρεία σύσκεψη, στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις επί πέντε βδομάδες και, μεταξύ άλλων, διεκδικούν έκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ στον καθένα, επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού, χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς, για όλο το διάστημα που δεν έχουν δουλειά, υπολογισμό του διαστήματος ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου και καθ' όλη τη διάρκειά του να δικαιούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ.

Την ενεργό συμπαράσταση των μικρομεσαίων αγροτών μετέφερε ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Ακόμα, στο πλευρό των απολυμένων, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ