Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενοχλούν τα ταξικά συνδικάτα

Το διαβάσαμε και αυτό! Ο λόγος για το άρθρο της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» στο φύλλο του Σαββάτου που ξεδιάντροπα και κυνικά καταφέρεται εναντίον του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, μιας από τις μεγαλύτερες εργατικές οργανώσεις της χώρας, του οποίου τον ταξικό προσανατολισμό διαφυλάττουν οι ίδιοι οι χιλιάδες μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του Πειραιά ως κόρη οφθαλμού. Σε αυτό το άρθρο με τίτλο «Στη Ζώνη του λυκόφωτος», λίγο πολύ η «ΑΥΓΗ» εμφανίζει ως δουλεμπόριο (!) την κατάκτηση του Συνδικάτου να υποχρεώνει τους εργοδότες το 30% των προσλήψεων να γίνεται από τη λίστα ανέργων που διατηρεί.

Επιτίθεται στην ταξική συνδικαλιστική οργάνωση, επειδή λέει δεν υπάρχει μόνιμη και σταθερή εργασία στη Ζώνη, λες και φταίνε οι μεταλλεργάτες και το σωματείο τους γι' αυτό, αποκρύβοντας ότι αιτία ακριβώς είναι η αντιλαϊκή πολιτική και ποιος έχει στα χέρια του μέσα παραγωγής. Τα «βάζει» με το Συνδικάτο επειδή προσπαθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες με τους αγώνες του και με το μέτρο του 30% να διασφαλίσει το μεροκάματο των μεταλλεργατών. Προκαλεί πλήθος ερωτημάτων ότι το άρθρο της «ΑΥΓΗΣ» «στήθηκε» με αφορμή επιστολή ενός εργαζόμενου στη Ζώνη ο οποίος αναίτια προσπάθησε να χειροδικήσει εναντίον του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, γεγονός που προκάλεσε και την απόφαση για διαγραφή του.

Ενώ από την άλλη η «αριστερή» εφημερίδα δεν έχει δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για τους αγώνες που καταγράφει αυτός ο κλάδος με μπροστάρη το ταξικό του Συνδικάτο και για τις κατακτήσεις που αποσπά ακόμα και σήμερα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης.

Το ...«λυκόφως» λοιπόν η «ΑΥΓΗ» ας πάει να το ...δει αλλού και ξέρει πού. Στη Ζώνη, οι εργάτες έχουν μάθει να αγωνίζονται παλικαρίσια στο φως της ημέρας.


Α. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ