Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Διεθνής εργατική αλληλεγγύη τώρα

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη και το λαό της Ονδούρας. Καταδικάζουμε το στρατιωτικό πραξικόπημα και καλούμε για την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Υποστηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις και τις εκκλήσεις προς τον ΟΗΕ να καταδικάσει το πραξικόπημα.

Μόνο ο λαός είναι υπεύθυνος να καθορίσει το παρόν και το μέλλον της χώρας του και κανένας άλλος. Καλούμε όλες τις οργανώσεις της ΠΣΟ και τους φίλους της Ονδούρας να παλέψουν για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για πρόοδο και την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Στο όνομα των 79 εκατομμυρίων συνδικαλισμένων στις οργανώσεις της ΠΣΟ απαιτούμε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της CIA στα εσωτερικά άλλων χωρών.

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής ξέρουν στο πετσί τους τι σημαίνει η πολιτική των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Σήμερα στον 21ο αιώνα οι λαοί και οι εργάτες δεν ανέχονται τις μεθόδους και τις τακτικές του φασισμού. Οι διεθνείς οργανισμοί δεν μπορούν να σιωπούν. Πρέπει να δράσουν για τα δίκαια του λαού της Ονδούρας.

Ο φασισμός δε θα περάσει. Η δημοκρατία θα νικήσει. Διεθνής Εργατική Αλληλεγγύη τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ