Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

ΤΙΡΑΝΑ.--

Σήμερα πιθανά να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Αλβανία την Κυριακή, στις οποίες η συμμετοχή έφθασε στο 52%, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα αρκετοί πολίτες δε διέθεταν ταυτότητα ή δεν τους είχε αποσταλεί εγκαίρως η κάρτα ψηφοφόρου.

Πάντως, με καταμετρημένο περίπου το ένα πέμπτο των ψηφοδελτίων (μέχρι χτες το βράδυ) φαίνεται να προηγείται ο Αλβανός πρωθυπουργός του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο βασικός αντίπαλός του του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος των Τιράνων, Εντι Ράμα, κάλεσαν τους Αλβανούς να αναμένουν τα επίσημα αποτελέσματα. Το «έξιτ πολς» της εταιρείας GANY BOBI έδωσε το 47,6% των ψήφων στο Δημοκρατικό Κόμμα, το 38% στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα το 6,5%.

Πάντως, τόσο ο Μπερίσα όσο και ο Ράμα είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ένταξης της χώρας στην ΕΕ, η οποία προ εκλογών είχε απαιτήσει «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές. Παράλληλα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με ανακοίνωσή του σημείωσε πως υπήρξαν «βελτιώσεις», όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπήρξαν και «παραβιάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ