Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αναταράξεις και «καταφύγιο» στην οικολογία

«Ανοιγμα» στους «Οικολόγους - Πράσινους» επιχείρησε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, με μήνυμά του στο Συνέδριό τους όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι οι φυσικές πολιτικές συμμαχίες του Οικολογικού χώρου, που φαίνεται να εδραιώνεται στο πολιτικό σκηνικό, βρίσκονται στην Αριστερά και όχι στα κόμματα του δικομματισμού» και «οι δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας οφείλουν να αναζητήσουν και να βρουν κοινό βηματισμό (...) και στο επίπεδο μιας νέας προγραμματικής διεξόδου που (...) θα διεκδικήσει την ηγεμονία στο πολιτικό πεδίο».

Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους «δεν είναι ανταγωνιστική». Εκανε «στροφή» σε σχέση με τα όσα προεκλογικά δήλωνε, όταν, για να προβάλει την οικολογική διάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως μόνος του έδινε μάχες για το περιβάλλον και υπογράμμιζε την απουσία απ' αυτές των «Οικολόγων - Πρασίνων». Στο μήνυμά του όμως στο Συνέδριό τους τα «γύρισε», αναφέροντας «με πολλούς και πολλές από εσάς έχουμε βρεθεί στο παρελθόν δίπλα δίπλα στα πιο σοβαρά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μέτωπα».

Σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται οι διεργασίες ενόψει και της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλήξει στα συμπεράσματα για τις ευρωεκλογές και που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιούλη. Μιλώντας στον ρ/σ «Φλας» ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντής επιχείρησε να παρουσιάσει εικόνα νηνεμίας, δηλώνοντας ότι «αποσαφηνίστηκαν (...) τα θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ» ο οποίος «δεν μπορεί να είναι ενιαίο κόμμα» και χαρακτήρισε «παρένθεση» τις αντιδικίες η οποία, όπως είπε, «θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει κλείσει».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, «κρίση φυσιογνωμίας και στρατηγικής» διέγνωσε στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Σκανδαλίδης βουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τη συζήτηση με την αριστερά, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84». Επέκρινε τη στάση του Αλ. Αλαβάνου λέγοντας «δεν είναι καλό για το προφίλ ενός πολιτικού αυτή η στάση σε μια κρίσιμη στιγμή για μια παράταξη». Σε ό,τι αφορά στην προοπτική των σχέσεων των δύο κομμάτων εκτίμησε ότι διαμορφώνονται «ευνοϊκότερες συνθήκες και θα αρχίσει κανείς να συζητά επί αντικειμενικών δεδομένων θέματα που έχουν σχέση με συγκλίσεις και συνεργασίες». Ο Κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η «διακυβέρνηση με τις ευρύτερες δυνατές δυνάμεις» και εκτίμησε πως αυτή «η γραμμή θα ηγεμονεύσει», τελικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ