Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να πολεμηθεί η μήτρα της προσφυγιάς

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη με ανακοίνωσή της για το ζήτημα της μετανάστευσης, επισημαίνοντας ότι «παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την εντεινόμενη κατά των μεταναστών βίαιη και απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από τις τελευταίες κατευθύνσεις της ΕΕ, στις οποίες πρωτοστάτησε η ελληνική κυβέρνηση», καλεί Ελληνες και ξένους εργαζόμενους σε ένα κοινό μέτωπο πάλης για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους.

Σημειώνει επίσης ανάμεσα στ' άλλα: «Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση εφαρμόζουν πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ο ένας ποινικοποιώντας τη μετανάστευση, ο άλλος μιλώντας για "μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση", ενώ ο ΛΑΟΣ έχει σηκώσει πολύ ψηλά το ρατσιστικό του λόγο. Κανένας από όλους αυτούς δεν κάνει αναφορά στο ποιος ανάγκασε τους μετανάστες αυτούς να φύγουν από τις πατρίδες τους. Πως η χώρα προορισμού τους δεν ήταν από την αρχή η Ελλάδα, αλλά εδώ τους άφησε ο δουλέμπορος που τους μετέφερε. Πως δεν θα έφευγαν ποτέ από τη χώρα τους αν τα παιδιά τους δεν πέθαιναν κάθε λεπτό, αν τα βομβαρδιστικά του NATO και της ΕΕ δεν σκορπούσαν το θάνατο, δεν ισοπέδωναν πόλεις και χωριά. Λένε ψέματα οι εκπρόσωποι του ρατσισμού όταν ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα θα λυθεί με αστυνομικά μέτρα και καταστολή, χωρίς να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που γεννούν την προσφυγιά».

Η ΕΕΔΥΕ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως να σταματήσει η τρομοκρατία και το πογκρόμ, ταξιδιωτικά έγγραφα για τους μετανάστες, νομιμοποίηση και απόδοση όλων των κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, δημιουργία δημόσιων, οργανωμένων ανθρώπινων χώρων υποδοχής κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ