Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Κοινωνικό κίνημα ανατροπής των αιτιών της χρήσης

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) διοργανώνει από αύριο μέχρι και την Κυριακή το 4ο Πανελλαδικό Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ στην Ικαρία

«Απ' τη μάχη κατά των ναρκωτικών δεν πρέπει να λείψει κανείς» επισημαίνει στη Διακήρυξή της για την αυριανή Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και οργανώνει το 4ο Πανελλαδικό Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ στην Ικαρία στις 26, 27 και 28 Ιούνη 2009.

Το ΕΣΥΝ τονίζει την ανάγκη για την «ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος, που μαζί με το λαϊκο-συνδικαλιστικό και νεολαιίστικο κίνημα, θα παλεύει για την ανατροπή των αιτιών που δημιουργούν το πρόβλημα των ναρκωτικών».

Το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ

Το 4ο Φεστιβάλ οργανώνεται απ' το Παράρτημα Ικαρίας του ΕΣΥΝ, τους δήμους Αγίου Κηρύκου, Ραχών, Φούρνων και Ευδήλου, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος», το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους Ικαρίας. Το Φεστιβάλ έχει τη συμπαράσταση της ΚΕΔΚΕ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, στο Δήμο Ραχών με συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των ναρκωτικών στις 8:30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα από το Σύλλογο Παραδοσιακής Μουσικής Ικαρίας.

Το Σάββατο, 27 Ιούνη, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στο Δήμο Αγίου Κηρύκου με ομιλητή τον πρόεδρο του ΕΣΥΝ Ηλία Μιχαλαρέα, ώρα 8:30 μ.μ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα MAGIC DE SPELL.

Την ίδια μέρα, θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις: Ωρα 5 μ.μ: Τουρνουά ποδοσφαίρου με τις παιδικές ομάδες ΠΑΣ Ικαρος, Α.Ο. Μεσαριάς, Α.Σ. Διαγόρας και Α.Σ. Κουρσάρος. Ωρα 7 μ.μ.: Τουρνουά Σκάκι από το Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή με εκδηλώσεις στο Δήμο Φούρνων. Στις 8:30 μ.μ. θα γίνει συζήτηση για την πρόληψη και τα Κέντρα Πρόληψης. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα.

Σήμερα η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

«Η αδιέξοδη και παράλογη αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών από τις κυρίαρχες πολιτικές και επιστημονικές αντιλήψεις έχει οδηγήσει στο να συρρικνώνονται συνεχώς οι δημόσιες προτάσεις απεξάρτησης και να επιτρέπεται ταυτόχρονα η εξάπλωση των παράνομων ιδιωτικών «θεραπευτηρίων», χώρων που έχουν ανάγει την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου σε ένα εμπόριο παρόμοιο με αυτό της πιάτσας των παράνομων ουσιών».

Αυτό τονίστηκε σε μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε χτες το απόγευμα το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ, στο ΕΚΘ στα πλαίσια του διημέρου με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Οι εκδηλώσεις του διημέρου ολοκληρώνονται σήμερα στις 7μ.μ. με συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Μίλησαν ο Παναγιώτης Γεωργάκας, επιστημονικά υπεύθυνος της ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ», ο Φαίδωνας Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός διευθυντή ΚΕΘΕΑ, ο Σωτήρης Λαϊνάς, συντονιστής προγράμματος προαγωγής αυτοβοήθειας ΑΠΘ και ο Ανδρέας Τσούνης, μέλος του ΔΣ σωματείου στελεχών κέντρου πρόληψης. Λίγο πριν την εκδήλωση, οι ομιλητές μαζί και ο γραμματέας του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καθώς και ο Ηλίας Κονδύλης, πρόεδρος του παραρτήματος του ΕΣΥΝ, έδωσαν και σχετική συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα.

Στη Λιβαδειά

Την Παρασκευή, το παράρτημα Βοιωτίας του ΕΣΥΝ πραγματοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά στη Λιβαδειά το Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων, στο χώρο του Ζαππείου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει από τις 8:30 μ.μ. όπου παιδιά θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία και μέσω κεντρικού δρόμου θα καταλήξουν στο Ζάππειο. Θα ακολουθήσουν τα τμήματα του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς, ομιλία από εκπρόσωπο του ΕΣΥΝ και παραδοσιακοί χοροί.

Στο μεταξύ, από την Αττική μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) πραγματοποιούν την Παρασκευή πολύμορφες εκδηλώσεις και δράσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και να πληροφορήσουν την τοπική κοινωνία σχετικά με την καθοριστική σημασία της Πρόληψης. Εκδηλώσεις πραγματοποιούν την Παρασκευή σε κεντρικά σημεία των περιοχών τους, τα ΚΠ Περιστερίου, Ιλίου - Πετρούπολης - Καματερού - Αγ. Αναργύρων, Συκεών, Ημαθίας, Κατερίνης, Λέσβου, Σάμου, Ρεθύμνου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Κορινθίας, Μεσσηνίας κ.ά.

Στο πλαίσιο του γιορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας κατά των ναρκωτικών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει επιλογές από το φωτογραφικό εργαστήριο της Μονάδας Απεξάρτησης «18 Ανω», στο χώρο νέων μέσων του Μουσείου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί έως την Κυριακή 28 Ιούνη 2009.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ στη Θήβα(2018-07-03 00:00:00.0)
Δράσεις του ΕΣΥΝ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά(2018-06-21 00:00:00.0)
13ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ(2018-06-13 00:00:00.0)
Πλούσια δράση ενάντια στα ναρκωτικά(2013-06-19 00:00:00.0)
Να δημιουργηθεί «στεγνό» θεραπευτικό πρόγραμμα(2008-04-09 00:00:00.0)
Ευθύνες στις κυβερνήσεις του δικομματισμού για τη μάστιγα(2007-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ